Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Κατεδαφίζεται το παλιό νοσοκομείο Χανίων , το σύνολο της παρέμβασης υπολογίζεται στα 4,9 εκατ. ευρώ

Κατεδαφίζεται το παλιό νοσοκομείο ΧανίωνΣτην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το θέμα της κατεδάφισης του παλιού νοσοκομείου και στη συνέχεια η ανέγερση στο ίδιο σημείο ιατρείου αστικού τύπου, καθώς και η δημιουργία χώρου πρασίνου.

Σήμερα, στο δημαρχείο Χανίων υπογράφηκε η σύμβαση για την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου και όπως δήλωσε ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο, από αύριο Τρίτη θα εγκατασταθούν τα συνεργεία για τις προκαταρκτικές εργασίες, ενώ η κατεδάφιση υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες.

Μια ημέρα πριν τα μηχανήματα «πιάσουν» δουλειά θα γίνει προληπτικός έλεγχος του χώρου ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μέσα στο παλιό κτίριο να βρίσκονται άνθρωποι, καθώς όπως είναι γνωστό, πολλές φορές το παλιό νοσοκομείο είχε μετατραπεί σε καταφύγιο αστέγων.

Ο χώρος θα «κλείσει», θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον δρόμο που θα κινούνται τα μηχανήματα του εργολάβου, ενώ η κατεδάφιση θα αρχίσει από το παλιό κτίριο της αιμοδοσίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, μόλις ολοκληρωθεί η κατεδάφιση θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για την ανέγερση του κέντρου υγείας αστικού τύπου καθώς και της ανάπλασης του χώρου.

Το σύνολο των έργου που έχει χωριστεί σε τρία υποέργα έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Το πρώτο, αφορά την κατεδάφιση και είναι προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ, το δεύτερο, την ανέγερση του κέντρου υγείας και της ανάπλασης του χώρου προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ και το τρίτο, την προμήθεια του ιατρομηχανολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού με προϋπολογισμό 310.000 ευρώ.

Το σύνολο της παρέμβασης υπολογίζεται στα 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων «τα χρήματα, είναι εξασφαλισμένα». Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει εξασφαλιστεί και η στελέχωση του κέντρου υγείας με το απαραίτητο προσωπικό, ενώ σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων Χαράλαμπο Δουλγεράκη η λειτουργία του κεντριού υγείας -που θα παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας- θα αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό το νοσοκομείο Χανίων.

http://aera.gr/el/crete-news/19803-katedafizetai-to-palio-nosokomeio-xaniwn.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...