Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Από αυτήν τη φωτογραφία ξεκίνησαν όλα στη Τουρκία

Η μία τουρκική πόλη μετά την άλλη μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της πρωτοφανούς αστυνομικής βίας που γνώρισε χθες τη νύχτα η Κωνσταντινούπολη.
foto Από αυτήν τη φωτογραφία ξεκίνησαν όλα στη Τουρκία
Κι όμως, αυτές οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ως μικρές ειρηνικές συγκεντρώσεις με λίγους διαδηλωτές, που ήθελαν να μην γίνει εμπορικό κέντρο ένα πάρκο στην πλατεία Ταξίμ. Μία σοκαριστική φωτογραφία έμελλε να παίξει καταλυτικό ρόλο για όσα ακολούθησαν στη συνέχεια…
Ολα άρχισαν, όταν μερικές δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ. Οι αστυνομικοί, παρά το μικρό μέγεθος της διαδήλωσης, επέδειξαν «υπέρμετρο ζήλο». Χωρίς καν να προκληθούν, έριχναν δακρυγόνα και χημικά σπρέι κατευθείαν στα πρόσωπα των διαδηλωτών.
Μία φωτογραφία που δείχνει μία γυναίκα με κόκκινο φουστάνι να δέχεται χημικά στο πρόσωπό της έκανε αμέσως το γύρο των social media στην Τουρκία, σοκάροντας τους πάντες. Αμέσως η μικρή συγκέντρωση για τα δέντρα της πλατείας Ταξίμ μετατράπηκε σε λαϊκή εξέγερση σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Οι εκτιμήσεις είναι ότι ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και το επιτελείο του υποτίμησαν τις διαδηλώσεις.
Η ωμή αστυνομική βία από την πρώτη κιόλας στιγμή και η επιμονή του Ερντογάν να δηλώσει την Τετάρτη ότι το εμπορικό κέντρο θα γίνει παρά τις κινητοποιήσεις, είχαν άμεσα αποτελέσματα, άλλα όχι αυτά που θα επιθυμούσε η τουρκική κυβέρνηση.
Η συνέχεια είναι γνωστή και τα δραματικά γεγονότα σε πλήρη εξέλιξη…

 http://troktiko.eu/2013/06/apo-auti-tin-fotografia-ksekinisan-ola-sti-tourkia/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...