Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΗΠΑ προς Ιράν: «Μην τολμήσετε να αποκλείσετε τα στενά του Ορμούζ»

 ΗΠΑ προς Ιράν: «Μην τολμήσετε να αποκλείσετε τα στενά του Ορμούζ»


Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προειδοποίησαν το Ιράν να μην τολμήσει να επιχειρήσει τον απκλεισμό των Στενών του Ορμούζ, από τα οποία διέρχεται το 40% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.
Το θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης απείλησε δύο φορές, μία την Τρίτη δια του ιρανού αντιπροέδρου Μοχάμεντ Ρεζά Ραχιμί και μία σήμερα διά του ναυάρχου Χαμπιμπολάχ Σαγιαρί, αρχηγού του ιρανικού πολεμικού ναυτικού, ότι τα στενά μπορούν να αποκλειστούν εάν η διεθνής κοινότητα επιβάλλει νέες κυρώσεις με αφορμή το ανεξέλεγκτο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.
«Εάν χρειαστεί, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό θα είναι έτοιμο να δράσει. Η ελεύθερη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών από τα Στενά του Ορμούζ είναι ζωτικής σημασίας για την τοπική και παγκόσμια ευημερία» δήλωσε η Ρεμπέκα Ρέμπαριτς, εκπρόσωπος του Πέμπτου Στόλου των ΗΠΑ ο οποίος επιχειρεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.
Τα στρατηγικής σημασίας Στενά του Ορμούζ συνδέουν τον Περσικό Κόλπο – και τα πετρελαιοπαραγωγά κράτη του Μπαχρέιν, του Κουβέιτ, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων – με τον Ινδικό Ωκεανό.
Με αφορμή ναυτικά γυμνάσια που επιχειρεί αυτές τις μέρες το Ιράν στη Θάλασσα του Ομάν, κοντά στα Στενά του Ορμούζ, ο ναύαρχος Σαγιαρί δήλωσε σε δημοσιογράφους : «Το να αποκλείσουμε τα στενά του Ορμούζ είναι, όπως λένε οι Ιρανοί, πιο εύκολο κι από το να πιεί κανείς ένα ποτήρι νερό. Εϊναι πραγματικά εύκολο. Ομως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ανάγκη να τα αποκλείσουμε γιατί ελέγχουμε την Θάλασσα του Ομάν και έτσι μπορούμε να ελέγχουμε και τη κίνηση των πλοίων».
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Μαρκ Τόνερ, είχε εκφράσει την άποψη ότι «οι ιρανικές απειλές για τα Στενά είναι απλώς άλλη μία προσπάθεια να αποσπατεί η προσοχή από το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η συνεχιζόμενη άρνηση του Ιράν να ανταποκριθεί στις διεθνείς του υποχρεώσεις ως προς το πυρηνικό του πρόγραμμα». 
 
http://troktiko.eu/2011/12/hpa-pros-iran-mhn-tolmisete-na-apokleisete-ta-stena-tou-ormouz/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...