Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Η Google σου δείχνει πως να μετράς τις θερμίδες που καταναλώνεις μέσω Instagram

Ίσως ξέρετε «food porn»: είναι ένα ολοένα αυξανόμενο trend, όπου φωτογραφίζεις κάποιο ωραίο έδεσμα και το κάνεις post στα social media. Η τάση ήταν φυσικά δύσκολο να περάσει απαρατήρητη από την Google η οποία δημιούργησε το νέο Im2Calories.
Τι είναι το Im2Calories; Ένα project, το οποίο με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης υπολογίζει τις θερμίδες του φαγητού που κάποιος έχει ποστάρει στο Instagram! Έχει στόχο να αναγνωρίζει το φαγητό της φωτογραφίας, να το αναλύει και να δίνει τις θερμίδες τις οποίες έχει, πληροφορίες άκρως χρήσιμες δηλαδή.


Ο ερευνητής της Google, Kevin P Murphy, ανέφερε ότι η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης αναλύει κάθε μοναδικό pixel της φωτογραφίας και χρησιμοποιεί εξελιγμένους αλγόριθμους εκμάθησης, ώστε να κρίνει το μέγεθος το σχήμα και είδος του φαγητού. Μπορεί βέβαια να μην έχει τέλειες προβλέψεις και να πέφτει έξω με αποκλείσεις γύρω στο 20% κάποιες φορές, αλλά με την μακροχρόνια χρήση η διαφορά θεωρείται ότι ισοσκελίζεται.
Το σίγουρο είναι πάντως, ότι οι εφαρμογές που μετράνε θερμίδες και το πόσο υγιεινή διατροφή κάνεις, είναι αρκετά διάσημες στο iOS και το Android. Ήδη το κίνημα του Food Porn είναι πολύ διαδεδομένο, ενώ υπάρχουν αρκετοί λογαριασμοί στο Instagram που ποστάρουν διάφορα εδέσματα και έχουν χιλιάδες followers.

ΠΗΓΗ: http://www.theguardian.com
 http://www.7imeres.gr/efarmogi-google-metra-tis-thermides-pou-katanalonete-meso-instagram/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...