Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Νιγηρία: Η Αμερική χρηματοδοτεί στρατιωτική δύναμη ενάντια στη Μπόκο Χαράμ

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να δώσουν 5 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη μιας τοπικής στρατιωτικής δύναμης στη Νιγηρία που θα πολεμήσει τους ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.
Πέρυσι, η Μπόκο Χαράμ κατέλαβε…

μια τεράστια έκταση της βορειοανατολικής Νιγηρίας, λίγο μεγαλύτερη από 30.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όσο περίπου το μέγεθος του Βελγίου.
Από τότε οι ισλαμιστές έχουν περιοριστεί σε μικρότερη έκταση αλλά κατηγορούνται για μεμονωμένες επιθέσεις όπως αυτή τη Δευτέρα στη πρωτεύουσα του Τσαντ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 27 άτομα.
Οι ΗΠΑ ήδη συνεισφέρουν χρηματοδότηση διμερώς σε οργανωτικές προσπάθειες του Τσαντ, της Νιγηρίας και του Καμερούν, καθώς και υλικό αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου, είπε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η χρηματοδότηση για την καινούργια στρατιωτική δύναμη – στην οποία θα συμμετέχουν στρατιώτες από τη Νιγηρία, το Τσαντ, τον Νίγηρα, το Καμερούν και το Μπενίν – θα διοχετευτεί μέσω της Αφρικανικής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 http://www.trelokouneli.gr/nighria-h-ameriki-chrhmatodotei-stratiotiki-dunamh-enantia-sth-mpoko-charam/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...