Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Βγήκαν εκτός στόχων 20 φορείς του Δημοσίου το α΄ τρίμηνο του 2015

Αρνητική απόκλιση άνω του 10% σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών παρουσιάζουν 20 νομικά πρόσωπα- φορείς της Γενικής Κυβέρνησης το α΄ τρίμηνο εφέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Πρόκειται για τους φορείς: Πράσινο ταμείο, Ενικό ταμείο Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξης (ΕσΕΑΝ ΑΕ), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), Εθνικό Δίκτυο έρευνας και τεχνολογίας (ΕΔΕς), Πανεπιστήμιο Κρήτης Κέντρο Ερευνών ΠΑ.ΠΕΙ., ΕΛΚΕ ΟΠΑ, ΕΛΚΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΕΛΚΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ΕΛΚΕ Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ, ΕΚΑΒ, ΚΕΘΕΑ και Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).
Ειδικότερα, από το ΓΛΚ σημειώνονται τα εξής:
- Η απόκλιση των εσόδων του Πράσινου ταμείου οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρξε η αναμενόμενη προσέλευση των πολιτών για νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων, κατά την περίοδο αναφοράς.
- H απόκλιση των εσόδων για το ΕσΕΑΝ ΑΕ σε σχέση με τούς στόχους του τριμήνου οφείλεται στη μη ρευστοποίηση τίτλων του ελληνικού δημοσίου, τους οποίους διακρατεί ο φορέας.
- Για τους Ειδικούς Λογαριασμού των Πανεπιστημίων υπάρχει ετεροχρονισμός των εισροών και εκροών των εκτελούμενων έργων που χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ, σε σχέση με τους στόχους τριμήνου που έχουν τεθεί. Σημειώνεται ότι δεν λαμβάνουν επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό.
- Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Δίκτυο έρευνας και τεχνολογία (ΕΔΕΣ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλία, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ, το ΕΚΑΒ, το ΚΕΘΕΑ και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), εμφανίζουν ομοίως ετεροχρονισμό των εισροών και εκροών.
- Η απόκλιση των εσόδων του Κέντρου Ερευνών ΠΑ.ΠΕΙ. έγκειται στη μη οριστικοποίηση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων τα οποία αποτελούν την πηγή εσόδων του φορέα.
- Σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η αρνητική απόκλιση των εσόδων οφείλεται στα μειωμένα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.
Συνολικά, τα αποτελέσματα των 44 νομικών προσώπων- φορέων της Γενικής Κυβέρνησης με προϋπολογισμό άνω των 10 εκατ. ευρώ, παρουσιάζονται μειωμένα σε σχέση με τον στόχο για το α΄ τρίμηνο κατά περίπου 111 εκατ. ευρώ περίπου.

http://www.tempo24.gr/eidisi/25605/vgikan-ektos-stohon-20-foreis-toy-dimosioy-to-trimino-toy-2015

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...