Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

H Google χαρτογραφεί τη Βόρεια Κορέα


 
Χάρτες με γεωγραφικές και γεωμορφικές πληροφορίες για τη Βόρεια Κορέα παρουσιάζει η Google, σύμφωνα με το BBC. Μέχρι σήμερα η υπηρεσία Google Maps της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού, δεν διέθετε στοιχεία για την απομονωμένη διεθνώς ασιατική χώρα. Συνέπεια αυτού, ήταν οι χάρτες που αναφέρονταν σε βορειοκορεατικές περιοχές να εμφανίζονται συνήθως κενοί.
Η προσθήκη πληροφοριών σχετικά με τη γεωγραφία της χώρας έγινε σταδιακά μέσω του Map Maker. Το συγκεκριμένο διαδικτυακό εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να συνεισφέρουν ηλεκτρονικά δεδομένα αξιοποιώντας είτε δορυφορικές εικόνες είτε τοπικές φωτογραφίες.
Στην περίπτωση της Βόρειας Κορέας οι φωτογραφίες ήταν λιγοστές και ο εμπλουτισμός των χαρτών με πληροφορίες έγινε κυρίως χάρη σε εικόνες από δορυφόρους. Το εργαλείο Map Maker πρωτοεμφανίστηκε το 2008. Με τον ίδιο τρόπο, η Google κατόρθωσε να συγκεντρώσει πολύτιμες γεωγραφικές πληροφορίες για χώρες όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
«Η προσπάθεια ετών μέσω του Map Maker μας επιτρέπει σήμερα να έχουμε διαθέσιμο έναν χάρτη της Βόρειας Κορέας στο Google Maps» τόνισε ο Τζέιανθ Μάισορ, επικεφαλής παραγωγής του εργαλείου Map Maker. «Πλέον, το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση σε χάρτες από περιοχές στη Βόρεια Κορέα, που προηγουμένως ήταν εντελώς άγνωστες» συμπλήρωσε ο ίδιος.
http://troktiko.eu/2013/01/h-google-chartografei-th-boreia-korea/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...