Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Το αλκοόλ "κόβει" τα όνειρα και αυξάνει το ροχαλητό

Εάν κάποιος έχει πρόβλημα με τον ύπνο και δεν θέλει να πάρει υπνωτικά χάπια, τότε υπάρχει η λύση. Το... αλκοόλ!Σύμφωνα με έρευνα στη Βρετανία το αλκοόλ το βράδυ φέρνει πιο γρήγορα τον ύπνο, όμως είναι λιγότερο ποιοτικός και με λιγότερα όνειρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ιρσάαντ Εμπραχίμ, ιατρικό διευθυντή του Κέντρου Ύπνου του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα κλινικής έρευνας στον αλκοολισμό «Alcoholism: Clinical and Experimental Research», σύμφωνα με το BBC, πραγματοποίησαν μια συγκριτική αξιολόγηση 20 δημοσιευμένων μελετών για τη σχέση αλκοόλ-ύπνου, που αφορούσαν περισσότερους από 500 ανθρώπους.
Οι έρευνες δείχνουν ότι άσχετα με το πόσο πολύ πίνει κανείς το βράδυ, το αλκοόλ μειώνει τον χρόνο που χρειάζεται μέχρι κάποιος να αποκοιμηθεί. Επιπλέον, μέχρι τα μισά του ύπνου, το αλκοόλ αυξάνει το βαθύ ύπνο, ενώ όσο περισσότερο έχει πιει κανείς, τόσο πιο βαθύς είναι αρχικά ο ύπνος του.
Όμως, κατά το υπόλοιπο της νύχτας, μετά τα μισά του ύπνου, αυτός διαταράσσεται και γίνεται λιγότερο βαθύς και ικανοποιητικός. Ακόμα, το αλκοόλ τόσο σε μέτριες (δύο έως τέσσερα ποτά), όσο και σε υψηλές ποσότητες (πάνω από τέσσερα ποτά), μειώνει σημαντικά τη λεγόμενη «φάση REM», στη διάρκεια της οποίας ο εγκέφαλος είναι πιο ενεργός και συμβαίνουν τα όνειρα. Η διάρκεια των ονείρων θεωρείται σημαντικός παράγων για τη λειτουργία της συγκέντρωσης και της μνήμης, συνεπώς η συχνή κατανάλωση αλκοόλ το βράδυ μπορεί να εξασθενήσει τελικά την μνήμη εξαιτίας των διαταραχών που προκαλεί στον κύκλο του ύπνου.
«Το αλκοόλ γενικά δεν είναι χρήσιμο για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Ο ύπνος μπορεί να γίνεται βαθύτερος στην αρχή, αλλά μετά διαταράσσεται. Πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για την κατανάλωση αλκοόλ σε τακτική βάση. Ένα ή δύο ποτήρια μπορεί να είναι ωραίο πράγμα πού και πού, όμως αν κανείς τα καθιερώσει πριν πέσει για ύπνο, τότε μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα» δήλωσε ο υπεύθυνος της μελέτης.
Όπως είπε ο Εμπραχίμ, «αν πρόκειται κανείς να πιει αλκοόλ το βράδυ, καλύτερα να αφήσει να περάσουν μιάμιση έως δύο ώρες προτού πέσει στο κρεβάτι, ώστε να αφήσει χρόνο για να εξαφανιστεί το αλκοόλ (στον οργανισμό)». Προειδοποίησε ακόμα ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να εξαρτηθούν από το αλκοόλ, προκειμένου να κοιμηθούν, ενώ, μεταξύ άλλων, μπορεί να αποκτήσουν και τη συνήθεια του έντονου ροχαλητού.
«Όσο αυξάνεται η δοσολογία, τόσο το αλκοόλ δυσκολεύει την αναπνοή. Έτσι, ένας άνθρωπος που ποτέ δεν ροχάλιζε, μπορεί να αρχίσει να ροχαλίζει, ενώ κάποιος που ροχάλιζε, μπορεί να εμφανίσει πλέον υπνική άπνοια, δηλαδή η αναπνοή του να σταματά περιοδικά» τόνισε.
Οι ερευνητές επισήμαναν ακόμα ότι η δράση του αλκοόλ πάνω στον ύπνο μοιάζει με την επίπτωση που έχουν τα αντικαταθλιπτικά χάπια, τα οποία επίσης μειώνουν τα όνειρα.
 
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7868.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...