Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Οδηγούν το ΤΤ στην Εθνική

Νέα δεδομένα αποκαλύπτονται στη μάχη για τη απόκτηση του υγιούς, πλέον, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου καθώς οι έως τώρα βασικοί διεκδικητές Alpha Bank και ...
Τράπεζα Αττικής φαίνεται να μένουν εκτός κούρσας λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί. Η τροπή που έχουν λάβει οι εξελίξεις μετά τη διάσπαση στη Good και Bad Bank και το νέο χρονοδιάγραμμα για την πώλησή του φωτογραφίζουν την Εθνική Τράπεζα ως τον επικρατέστερο διεκδικητή. Αυτό το σενάριο θεωρούν ως το πλέον πιθανό και τραπεζίτες με τους οποίους συνομίλησε το Sofokleousin.gr αλλά επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Πηγές προσκείμενες στο Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν ότι η κυβερνητική απόφαση για να δοθεί το ΤΤ στην Εθνική είναι ειλημμένη και αποτέλεσε μοναδική επιλογή μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η προοπτική απόκτησης από την Alpha Bank.

Τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι το παιχνίδι των καθυστερήσεων εφευρέθηκε για δυο λόγους:

Αφενός για να προλειανθεί το έδαφος και να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση να το σερβίρει όπως αυτή θέλη -επικοινωνιακά-

Και αφετέρου για να προετοιμασθεί καταλλήλως η Εθνική η οποία βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης της Eurobank.

Υπό αυτό το πρίσμα η παράταση που δίνεται στην πώληση του ΤΤ συντηρεί το κλίμα αβεβαιότητας αλλά αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως η επισφράγιση του μετασχηματισμού του εγχώριου τραπεζικού κλάδου και ως αφετηρία νέων εξελίξεων.

Ετσι η Alpha Bank ενδέχεται να μπει στην κούρσα διεκδίκησης της Millennium Bank, ενώ η Αττικής θα κινηθεί αυτόνομα επιδιώκοντας την περιφερειακή ανάπτυξη ώστε να αποτελέσει πυλώνα για τη διάχυση της ρευστότητας στις κατασκευές και τα δημόσια έργα πανελλαδικά. http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6870.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...