Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Το βαπόρι από την Περσία πιάστηκε στην… Υεμένη

Λαθραίο φορτίο στρατιωτικών όπλων κατέσχεσαν την περασμένη εβδομάδα οι αρχές της Υεμένης, με τη βοήθεια των ΗΠΑ, τα οποία φέρεται να προέρχονται από το...
Ιράν με προορισμό ομάδες ανταρτών της χώρας. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times, που επικαλείται δηλώσεις ανώνυμου Αμερικανού αξιωματούχου.

Τα λαθραία, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών, όπλα αλλά και μετρητά, κατασχέθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά από έρευνα σε πλοίο, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στα χωρικά ύδατα της Υεμένης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση της χώρας επιβεβαίωσε την κατάσχεση των λαθραίων. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ανάμεσα στα όπλα που κατέσχεσαν ανακάλυψαν πυραύλους αέρος-εδάφους, εκρηκτικά, χειροβομβίδες και εξοπλισμό για την δημιουργία βομβών, τα οποία έχουν κατασκευαστεί στο Ιράν.

Αξιωματούχοι περιέγραψαν το φορτίο λαθραίων ως μέρος της προσπάθειας της Τεχεράνης να διευρύνει την πολιτική της προσέγγιση με τους αντάρτες και άλλες πολιτικές προσωπικότητες της Υεμένης, με στόχο την «ανάπτυξη» ενός αδύναμου κράτους όπου θα μπορεί να διατηρεί την επιρροή της μέσω των συμμάχων της, όπως συμβαίνει και στο Λίβανο, αναφέρουν οι Times.

Ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι έκανε, την Κυριακή, έκκληση προς τα Ηνωμένα Έθνη να υποστηρίξουν την πολιτική μετάβαση της χώρας.
agelioforos.gr
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/01/blog-post_1473.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...