Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

MegaUpload rises from the dead as Mega


Ο ιδρυτής του MegaUpload, Kim DotCom, φαίνεται ότι είναι εφτάψυχος. Μετά από το κλείσιμο της cloud "υπηρεσίας αποθήκευσης" από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ακολουθούμενη από κατηγορίες για εκβιασμό, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, "ξέπλυμα" χρήματος και πολλά άλλα, ο DotCom απέφυγε την έκδοσή του στις ΗΠΑ και ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας του ζήτησε επίσημα συγνώμη.

Έτσι ο DotCom αναθάρρησε και ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει μια νέα ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων που θα ονομάζεται Mega. Σύμφωνα με το Wired, o νέος αυτός χώρος θα λειτουργεί ελαφρώς διαφορετικά από ότι το MegaUpload, αλλά θα εξακολουθεί να επιτρέπει στους χρήστες το "ανέβασμα", αποθήκευση και μοίρασμα αρχείων δεδομένων. O DotCom προτίθεται επίσης να το κάνει ασφαλές από επιδρομές.


"Αν "χαθούν" οι servers, αν η κυβέρνηση κάνει επιδρομή σε κάποιο data center και το "βιάσει", αν κάποιος εισβάλει/χακάρει τον server ή τον κλέψει, στην ουσία δε θα αποκτήσει τίποτα. Ότι περιεχόμενο έχει "ανέβει" στην ιστοσελίδα θα παραμείνει κλειδωμένο αν δεν υπάρχει το "κλειδί"", είπε ο DotCom στο Wired.

O τρόπος λειτουργίας του Mega θα επιτρέπει στους χρήστες να μπορούν να κρυπτογραφήσουν εύκολα, με ένα κλικ, τα αρχεία τους μέσα από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούν με τη χρήση του αλγόριθμου Advanced Encryption Standard. Κάνοντας αυτό, θα τους δοθεί και ένα δεύτερο μοναδικό "κλειδί" για την αποκρυπτογράφηση του αρχείου. Με τον τρόπο αυτό, το μόνο άτομο που μπορεί να αποκρυπτογραφήσει το αρχείο είναι ο συγκεκριμένος χρήστης. Έτσι, εάν οι servers του Mega κατασχεθούν ή "χακαριστούν", κανείς δε θα είναι σε θέση να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες του χρήστη.

Όπως επισημαίνει το Wired, θα είναι αδύνατο για το Mega να γνωρίζει ή να είναι υπόλογο για το περιεχόμενο που "ανεβάζουν" οι χρήστες - μια κατάσταση που σχεδιάστηκε ώστε να δημιουργήσει ένα ασφαλές πλαίσιο αποποίησης ευθυνών για το Mega και να νουθετήσει τους χρήστες.

Οι σκεπτικιστές πιστεύουν ότι το Mega είναι απλά μια άλλη έκδοση του MegaUpload και έχει σκοπό να χλευάσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Αλλά ο DotCom είπε ότι το Mega δεν είναι "ένα γιγάντιο "μεσαίο δάχτυλο" προς το Hollywood και το Υπουργείο Δικαιοσύνης". Εξήγησε ότι το Mega θα έχει κανόνες που θα επιτρέπουν στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να αποστείλουν αίτημα αφαίρεσης των αρχείων που τα παραβιάζουν. Επίσης, κάποια νομικά πρόσωπα, όπως κινηματογραφικά στούντιο, θα έχουν τη δυνατότητα να αφαιρούν άμεσα υλικό που παραβιάζει τα πνευματικά τους δικαιώματα.

"Αλλά αυτή τη φορά, εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα, θα πρέπει πριν αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή να αποδεχτούν τον όρο πως δεν πρόκειται να κινηθούν νομικά εναντίων μας ή να θεωρηθούμε υπόλογοι για πράξεις των χρηστών μας", είπε ο DotCom.

Παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή ο DotCom τυγχάνει ασφαλείας στη Νέα Ζηλανδία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξακολουθεί τις προσπάθειες έκδοσής του μαζί με άλλους έξι συνεργάτες του. Το MegaUpload ήταν κάποτε μια από τις μεγαλύτερες cloud υπηρεσίες αποθήκευσης στον κόσμο. Αλλά αξιωματούχοι των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η εταιρεία ήταν μια εγκληματική επιχείρηση. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι πιθανότητες των ΗΠΑ για να πετύχουν την έκδοση του DotCom ή των άλλων κατηγορούμενων από τη Νέα Ζηλανδία ολοένα και μειώνονται.

Εκτός από το Mega, ο DotCom εργάζεται επίσης επάνω σε μία νέα μουσική υπηρεσία που ονομάζεται MegaBox. H υπηρεσία αυτή "αποκαλύφθηκε" τον περασμένο χρόνο ως κάτι που θα μεταμορφώσει τη μουσική βιομηχανία, επιτρέποντας στους καλλιτέχνες να πωλούν τη μουσική τους μέσω αυτής και να κερδίζουν το 90% των εσόδων που προκύπτουν από τις συναλλαγές αυτές.

Σύμφωνα με το Wired, το Mega έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αργότερα κατά τη διάρκεια αυτού του έτους.
http://news.cnet.com/8301-1023_3-57535674-93/megaupload-rises-from-the-dead-as-mega/?part=rss&subj=news&tag=title http://www.adslgr.com/forum/threads/669755

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...