Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Νέο πρόγραμμα κρύβει τον αριθμό «likes» στο Facebook

image445 Νέο πρόγραμμα κρύβει τον αριθμό «likes» στο Facebook
 
Τα τελευταία χρόνια η ποιότητα των περισσότερων αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, ιδίως στο Facebook πέφτει κατακόρυφα. Φαίνεται τελικά πως αυτό που μετράει για τους περισσότερους χρήστες είναι πια η ποσότητα και όχι η ποιότητα. Σε αυτό βέβαια συνέβαλλε και το ίδιο το Facebook, επιτρέποντας στους χρήστες του να θεωρούν επιτυχημένη μια ανάρτηση όχι βάσει του περιεχομένου της, αλλά του αριθμού των «likes» που σημειώνει.
Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Ben Grosser δημιούργησε το Facebook Demetricator, ένα πρόγραμμα με την μορφή επέκτασης για τους πιο δημοφιλείς browsers που αναλαμβάνει να σβήσει όλες αυτές τις μετρήσεις από τον λογαριασμό σας στο Facebook.
Χρησιμοποιώντας το Facebook Demetricator, όλες οι μετρήσεις των «likes», «shares» ακόμα και των φίλων εξαφανίζονται. Το «αρέσει σε 10 άτομα» για παράδειγμα γίνεται σκέτο «αρέσει σε άτομα». Αυτό γίνεται σε όλες τις αυτόματες μετρήσεις, όπως «likes» και «shares» και όχι σε αριθμούς που έχουν εισαχθεί από τους ίδιους τους χρήστες, όπως ημερομηνίες γενεθλίων ή ενημερώσεις της κατάστασης τους.
Ο Grosser δημιούργησε αυτό το εργαλείο σαν αποτέλεσμα της εμμονής για τους αριθμούς που έχει δημιουργηθεί σε αρκετούς χρήστες. «Η εστίαση στην ποσότητα» αναφέρει «και όχι στην ποιότητα μας οδηγεί στην απώλεια της αξίας των κοινωνικών δεσμών μας, κάτι που μπορεί να έχει συνέπειες για το πώς δρούμε στο πλαίσιο του συστήματος». Ελπίζει πως με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες του Facebook θα επικεντρώνονται στην ποιότητα των ενημερώσεων και αναρτήσεων τους και όχι στο πόσα «likes» θα λάβουν.
Το Demetricator είναι διαθέσιμο δωρεάν για Chrome, Firefox και Safari στην διεύθυνση http://bengrosser.com/projects/facebook-demetricator/install/. Η λειτουργία του είναι αυτόματη και η ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του επιτυγχάνεται απλά με ένα κλικ στο αντίστοιχο πεδίο της επέκτασης.
 Νέο πρόγραμμα κρύβει τον αριθμό «likes» στο Facebook
http://troktiko.eu/2012/10/neo-programma-krubei-ton-arithmo-likes-sto-facebook/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...