Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στην Κρήτη

Αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 απέναντι στον ΟΦΗ

Για μια ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός διέψευσε τις προσδοκίες των φίλων του να πάρει τα πάνω του! Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν δυο φορές στο Ηράκλειο (8’ Τοτσέ, 29’ Μαυρίας), ωστόσο ο ΟΦΗ βρήκε ισάριθμες φορές τρόπο να τους «δαγκώσει» (27’ Κουτσιανικούλης, 72’ Παπάζογλου) και με το 2-2 ν’ αποδείξει ότι ήταν… φίδι η ανάκαμψη που ήλπιζε ο Φερέιρα.
Η προτεραιότητα που έδωσε ο Πορτογάλος στο να κρατήσει το σκορ και η αδυναμία του Σισοκό να τελειώσει το ματς άφησαν τους «πράσινους» στη μέση της βαθμολογίας και χωρίς ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Πώς έπαιξε
Αρκετές αλλαγές -άλλες αναμενόμενες και άλλες όχι- είχε η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Σε αυτή λοιπόν βρισκόταν για πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα ο Χουχούμης, ενώ ξεκίνησε και ο Μαυρίας. Αντίθετα, στον πάγκο επιλέχθηκε να μείνουν οι Σπυρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι και Φορναρόλι. Έτσι, το 4-2-3-1 των «πράσινων» διαμορφώθηκε ως εξής:
Κάτω από τα δοκάρια ο Καρνέζης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χουχούμης, Πίντο, Βελάσκες και Σεϊταρίδης. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Βιτόλο-Μαρίνος, στην τριάδα μπροστά τους οι Σισοκό (αριστερά), Μαυρίας (σε ρόλο επιτελικού), Ζέκα (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Τοτσέ.
Η ανεμοθύελλα στο «Γεντί Κουλέ» παράσερνε κάθε ελπίδα πριν τη σέντρα ότι θα γίνουν φάσεις. Ότι θα μπουν γκολ. Ότι οι παίκτες του Φερέιρα -ως η περισσότερο ποιοτική ομάδα- θα κάνουν ευκαιρίες. Ε, και σε αυτό ο φετινός Παναθηναϊκός αποδείχθηκε… ανάποδος. Διότι πριν συμπληρωθεί καν το δεκάλεπτο δεν είχε βγάλει απλά φάση. Είχε βγάλει από πάνω του το άγχος, όταν ο θρασύς Χουχούμης σέντραρε όμορφα και ο Τοτσέ εκτέλεσε με -ασυνήθιστη για τον ίδιο- δεινότητα.
Παρόλο που το γκολ όμως έδωσε ψυχολογία στους «πράσινους» και χάλασε από νωρίς το σχέδιο άμυνας του ΟΦΗ, οι Κρητικοί ανταμείφθηκαν για τον (ανορθόδοξο έστω) τρόπο που προσπάθησαν να αντιδράσουν. Έστω κι αν χρειάστηκε μια αδράνεια Καρνέζη και άμυνας, ώστε ο Κουτσιανικούλης να τρυπώσει σ’ αυτή και να κάνει τη ζημιά. Προσωρινά… Διότι κι ο Παναθηναϊκός ανταμείφθηκε για την όμορφα εκδηλωμένη επίθεσή του δυο λεπτά αργότερα. Έστω κι αν το πλασέ του Μαυρία χρειάστηκε να κοντράρει πριν τον ξανακάνει αφεντικό.
Όσο περνούσαν τα λεπτά μετά την επιστροφή από τ’ αποδυτήρια, τόσο πιο φανερή γινόταν η πρόθεση του Φερέιρα να προστατεύσει το υπέρ του σκορ. Κάτι που επέτρεπε μεν στην ομάδα του να αμύνεται χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο. Δεν απέτρεπε όμως τον κίνδυνο της «μιας φάσης που μπορεί να κάνει τη ζημιά». Στην πρώτη τέτοια που δημιουργήθηκε λοιπόν (μετά την εξαιρετική κάθετη του Σίσιτς) ο Καρνέζης πρόλαβε τον Κουτσιανικούλη.
Στη δεύτερη όμως το πλήρωσε ακριβά. Και οδυνηρά. Διότι τρία μόλις λεπτά αφότου ο Σισοκό δεν τέλειωσε το ματς (ο Κουρδάκης τον έκοψε στο τετ α τετ) ο Παπάζογλου τιμώρησε σκληρά τους «πράσινους»: Εκμεταλλευόμενος την έμπνευση του Φερέιρα να περάσει στόπερ τον Λαγό (όταν τραυματίστηκε ο Πίντο), νικώντας τον με άνεση στον αέρα και στέλνοντας στα ουράνια τους φίλους του ΟΦΗ. Εκεί απ’ όπου δεν μπόρεσε να τους γκρεμίσει ούτε ο Μαρίνος, κάνοντας «τσαφ» στο γκολ που του έδωσε ο Βιτόλο και μαζί… θρύψαλα τις ελπίδες του Παναθηναϊκού ν’ αποδράσει με τη νίκη.


http://on-news.gr/2012/10/29/den-ta-katafere-o-panathinaikos-stin-kriti/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...