Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Οι φοιτήτριες έχουν γίνει στόχος των hackers


Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι, οι φοιτήτριες έχουν γίνει στόχος κακόβουλων χρηστών.Τα αποτελέσματα της έρευνας αναφέρουν ότι, από το 2006 έχουν...
καταγραφεί αρκετές σοβαρές περιπτώσεις παραβίασης προσωπικών δεδομένων, κάποιες από τις οποίες αφορούσαν την διάδοση φωτογραφικού υλικού με σεξουαλικό περιεχόμενο, στο διαδίκτυο.

Η συγκεκριμένη έρευνα εξέτασε 39 περιπτώσεις διαδικτυακών επιθέσεων σε πανεπιστήμια.

Οι 29 περιπτώσεις, αφορούν παραβιάσεις βάσεων δεδομένων των κολεγίων.Επίσης, η μελέτη αναφέρει ότι οι σχολές καλών τεχνών καθώς και οι σχολές παιδαγωγικών επιστημών, θεωρούνται περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου όσον αφορά την ασφάλεια των ευαίσθητων δεδομένων των φοιτητριών, δεδομένου ότι σε αυτές τις σχολές το μεγαλύτερο ποσοστό είναι γυναίκες.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου hackers έχουν αλιεύσει διάφορες αισθησιακές φωτογραφίες φοιτητριών ή άλλες προσωπικές πληροφορίες και τις έχουν δημοσιεύσει στο διαδίκτυο.

Τα πανεπιστήμια θα πρέπει να λάβουν καλύτερα μέτρα για την εξάλειψη της παραβίασης των πληροφοριακών τους συστημάτων, καθώς και για να βελτιώσουν την ασφάλεια των εσωτερικών βάσεων δεδομένων τους.
secnews
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/10/hackers.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...