Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Έφυγε από τη ζωή η Σίλβια Κριστέλ γνωστή ως "Εμμανουέλα"


Έφυγε από τη ζωή η ολλανδή ηθοποιός, Σίλβια Κριστέλ, που έγινε διάσημη ως πρωταγωνίστρια στην ταινία «Εμμανουέλα». Η θρυλική Εμμανουάλα πέθανε τη νύχτα στον ύπνο της σε ηλικία 60 ετών ανακοίνωσε σήμερα ο ατζέντης της. Τον ....


περασμένο Ιούλιο η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και η Κριστέλ έπεσε σε κώμα. Η κηδεία της θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, γράφοντας ένα θλιβερό τέλος σε μια μάλλον άνιση ζωή.

Η υγεία της είχε κλονιστεί σοβαρά εδώ και πολλά χρόνια. Η διάγνωση του καρκίνου του λάρυγγα έγινε το 2001 και φαίνεται να μην είχε εκπλήξει ούτε την ίδια, αφού, όπως είχε αποκαλύψει, κάπνιζε άφιλτρα τσιγάρα από τα έντεκα χρόνια της.

«Η κοκαΐνη και το αλκοόλ έφτασαν πολύ κοντά στο να με σκοτώσουν. Θα είχα πεθάνει από υπερβολική δόση ή από κίρρωση του ήπατος, αν δεν τα είχα κόψει και τα δύο» είχε δηλώσει το [Σε ώριμη πια ηλικία, στον «Κόμη Δράκουλα».] 2006 σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo».

Τελικά, όπως αποδείχθηκε, οι κακές συνήθειες των νιάτων της την εκδικήθηκαν με πολύ πιο ύπουλο και αργό τρόπο απ’ ό,τι και η ίδια ενδεχομένως φανταζόταν.

Κακοποιήθηκε σεξουαλικά στα εννέα και στα δεκαοκτώ έγινε ηρωίδα των φαντασιώσεων

Η γυναίκα που γνωρίσαμε ως μια αχαλίνωτη σεξουαλικά, κομψή αστή γεννήθηκε στην Ουτρέχτη στις 28 Σεπτεμβρίου του 1952. Η ζωή της και στην πραγματικότητα αποδεικνύεται εξίσου περιπετειώδης, αν και σκληρή, όπως τουλάχιστον αποκάλυψε η ίδια στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Nue», δηλαδή «Γυμνή», που κυκλοφόρησε το 2006.

Σε αυτό το βιβλίο εξομολογείται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έναν πελάτη του πανδοχείου που είχαν οι γονείς της, όταν ήταν μόλις 9 ετών. Οι τραυματικές εμπειρίες δεν τελείωσαν εκεί για την Κριστέλ. Στα δεκατέσσερά της χρόνια οι γονείς της χώρισαν, γεγονός που το χαρακτηρίζει «το πιο θλιβερό πράγμα που μου έτυχε ποτέ».

Στα δεκαεπτά της χρόνια η Κριστέλ άρχισε να ασχολείται με το μόντελινγκ. Η πολύγλωσση νεαρή (μιλάει εκτός από ολλανδικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά) άρχισε να αποκτά φήμη το 1973, όταν πήρε μέρος στον διαγωνισμό Miss TV Europe, ενώ το 1974 της έγινε η πρόταση που έμελλε να της αλλάξει τη ζωή: να υποδυθεί την Εμμανουέλα, σ’ ένα σίκουελ που εξακολουθεί να είναι από τα πιο επιτυχημένα του γαλλικού κινηματογράφου.

Η τελευταία εμφάνισή της σε ταινία ως Εμμανουέλα ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Στο μεταξύ, πρωταγωνίστησε σε άλλες ταινίες, στις οποίες και πάλι υποδυόταν σεξουαλικά απελευθερωμένες ηρωίδες. Μία από αυτές ήταν η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι» (1981), όπως και η σεξουαλική αμερικανική κομεντί «Ιδιωτ [Στην ψάθινη πολυθρόνα-σήμα κατατεθέν της ταινίας «Εμμανουέλλα».] ικά μαθήματα», στην οποία υποδύεται μια υπηρέτρια που σαγηνεύει έναν έφηβο.

Στην προσωπική της ζωή η Κριστέλ ήταν μια δραματική ηρωίδα. Η εξάρτησή της στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αλλά και η αναζήτηση του πατρικού προτύπου την οδήγησαν σε «βλαβερές» σχέσεις με μεγαλύτερούς της άντρες. Η πρώτη της μεγάλη σχέση ήταν με τον κατά είκοσι επτά χρόνια μεγαλύτερό της Βέλγο συγγραφέα Ούγκο Κλάους.

Μαζί του απέκτησε έναν γιο, τον Αρτίρ, που ήρθε στον κόσμο το 1975. Η Κριστέλ χώρισε τον Κλάους για τον δέκα χρόνια μεγαλύτερό της Ιαν Μακ Σέιν, τον οποίο γνώρισε στα γυρίσματα της ταινίας «Ο πέμπτος σωματοφύλακας», το 1979. Της υποσχέθηκε ότι θα τη βοηθήσει να κάνει καριέρα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Πήγαν στις ΗΠΑ και συζούσαν στο Λος Αντζελες. Υστερα από πέντε χρόνια σχέση και καμία σημαντική εξέλιξη στην καριέρα της, η Κριστέλ αποφάσισε να αφήσει και τον Μακ Σέιν, ο οποίος, όπως εξομολογήθηκε αργότερα, της έμοιαζε πολύ.

Στα δύο χρόνια της σχέσης τους η πρωταγωνίστρια άρχισε να κάνει χρήση κοκαΐνης, η οποία αποδείχθηκε η αρχή του τέλους στα όνειρά της για πιο μεγάλη καριέρα.

Υπό την επήρεια της κοκαΐνης, όπως γράφει η ίδια στην αυτοβιογραφία της, πήρε πολύ κακές αποφάσεις για τα οικονομικά της, όπως και για τις ταινίες που έκανε. Μεταξύ αυτών ήταν και η απόφασή της να πουλήσει στον ατζέντη της τα δικαιώματά της από τα έσοδα της ταινίας «Ιδιωτικά μαθήματα», που ανέρχονται στα 150.000 δολάρια.

Ακολούθησαν ακόμα δύο γάμοι, πρώτα μ’ έναν Αμερικανό επιχειρηματία, που κράτησε μόλις πέντε μήνες, και στη συνέχεια με τον παραγωγό ταινιών Φιλίπ Μπλο.

Για μια δεκαετία είχε σχέση και με τον Βέλγο ραδιοφωνικό παραγωγό Φρεντ Ντε Βρι, μέχρι τον θάνατό του. Πάντως το σεξ ήταν πάντα προτεραιότητα στη ζωή της. «Ακόμα λατρεύω το σεξ και συνεχίζω να το επιζητώ» είχε δηλώσει με την ευκαιρία της αυτοβιογραφίας της.

Για τον ρόλο της στην «Εμμανουέλα» (1974), έλαβε ως αμοιβή μόλις 6.000 δολάρια, με την ταινία, μολονότι αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους, να σημειώνει εισπράξεις 100 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως! Στη δεύτερη ταινία της σειράς, η οποία στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο «Εμμανουέλα Νο2: η Αντιπαρθένα», η Κριστέλ έλαβε 100.000 δολάρια, ποσό που και πάλι εκτιμήθηκε ως μικρό σε σχέση με τα συνολικά έσοδα του φιλμ.
 
 http://www.trelokouneli.gr/2012/10/blog-post_5364.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...