Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Κάψτε λίπος με τροφές κι όχι με δίαιτες


Μπορεί η δίαιτα να είναι ο διαδεδομένος τρόπος απώλειας των περιττών κιλών, στην πραγματικότητα, όμως, δεν χρειάζεται τόσο να περιορίζετε τον εαυτό σας, όσο να δώσετε σημασία σε κάποιες τροφές και να μειώσετε κάποιες άλλες...

Όλοι μας έχουμε δοκιμάσει από μία τουλάχιστον δίαιτα στη ζωή μας, ελπίζοντας να χάσουμε τα 2-3 κιλά που μας ταλαιπωρούν, μια νέα μελέτη, όμως, που πραγματοποιήθηκε στο Χάρβαρντ αποκάλυψε κάτι που θα κάνει όλους τους… ευτραφείς ανθρώπους ανά τον κόσμο ευτυχισμένους: μερικές τροφές μπορούν να μας βοηθήσουν στο αδυνάτισμα.

Οι ερευνητές του Χάρβαρντ ανέλυσαν τις διατροφικές συνήθειες, όπως και τις αυξομειώσεις του βάρους σε βάθος χρόνου σε διάφορους ανθρώπους και με βάση τα δεδομένα τους, φτιάχτηκε ένα δοκιμαστικό ημερήσιο πρόγραμμα που θα μπορούσε να σας ανοίξει το δρόμο για να χάσετε κιλά. Δοκιμάστε το και θα δείτε πως εφαρμόζοντας όλα τα παρακάτω ή παραλλαγές τους, θα χάσετε σταδιακά μέχρι και 4 κιλά μέσα σε ένα χρόνο, χωρίς να μπείτε στο παιχνίδι της δίαιτας που σας απαγορεύει το βραδινό και σας επιτρέπει ένα με δύο νερόβραστα γεύματα την ημέρα.

7.00 π.μ.: με τι να ξεκινήσετε το πρωινό σας

Σηκωθείτε νωρίς από το κρεβάτι και αφού πλυθείτε και ετοιμαστείτε, πιείτε ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι και φάτε λίγο ψωμί βρώμης. Ο συνδυασμός των δύο αυτών θα σας βοηθήσει να χάσετε 200 γραμμάρια το χρόνο, χωρίς ουσιαστικά να κάνετε τίποτα.

7.05 π.μ.: προσθέστε και λίγη πρωτεΐνη 

Αφού πιείτε το χυμό σας και φάτε το κομμάτι ψωμιού βρώμης, δοκιμάστε και λίγο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και μερικά φρούτα. Μαζί με τα παραπάνω, το γιαούρτι με τα φρούτα θα σας βοηθήσει να χάσετε 0,5 κιλό μέσα σε ένα χρόνο. Αρκεί να μην το παρακάνετε με τις ποσότητες και να προτιμήσετε ένα μικρό μπολ καθημερινά.

10.30 π.μ.: ώρα για δεκατιανό

Πεινάσατε πάλι; Μπορείτε να φάτε ένα μικρό μπολάκι μύρτιλλα, αλλά ακόμη κι αν δεν αισθάνεστε πείνα, δοκιμάστε να τσιμπολογήσετε το φρούτο αυτό, καθώς πρέπει να δώσετε «καύσιμο» στο μεταβολισμό σας, έτσι ώστε να δουλεύει και να «καίει». Τα μύρτιλλα, αλλά και 2 έξτρα μερίδες φρούτα καθημερινά, θα σας βοηθήσουν να χάσετε περίπου 250 γραμμάρια το χρόνο.

11.00 π.μ.: πείτε «όχι» στα αναψυκτικά και τον πολύ γλυκό καφέ

Αν λιγουρεύεστε ένα αναψυκτικό ή θέλετε να παραγγείλετε τον καφέ σας με 4 κουταλιές ζάχαρης, προσπαθήστε να αλλάξετε αυτή σας τη συνήθεια με λίγο τσάι ή καφέ χωρίς ζάχαρη ή με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη. Θα γλιτώσετε τον οργανισμό σας από πολλή ζάχαρη συνολικά και θα χάσετε περίπου μισό κιλό μέσα σε ένα χρόνο.

1.00 μ.μ.: αποφύγετε τα junk food και τα κορεσμένα λιπαρά

Έχετε δίλημμα αν θα φάτε το κρύο σάντουιτς με το άσπρο ψωμί, το κίτρινο τυρί και το ζαμπόν ή το μπέικον από τη βιτρίνα του τυροπιτάδικου απέναντι από τη δουλειά ή μήπως τα πατατάκια που έχετε στο συρτάρι σας για ώρα ανάγκης; Για να αποφύγετε τα διλήμματα, μην φάτε κανένα από τα παραπάνω. Αν κάνετε αυτή την αλλαγή στη διατροφή σας και αποφεύγετε το άσπρο ψωμί, τα πατατάκια και τις επεξεργασμένες τροφές με πολλά λιπαρά, επιλέγοντας στη θέση τους π.χ. λίγο στήθος γαλοπούλας και λαχανικά, θα καταφέρετε να χάσετε μισό κιλό το χρόνο, ίσως και παραπάνω.

1.15 μ.μ.: πείτε «ναι» στη σαλάτα

Είναι η ώρα που έχετε αρχίσει να αισθάνεστε το στομάχι σας να διαμαρτύρεται, χωρίς, όμως, να πεινάτε υπερβολικά. Αποφεύγοντας τα παραπάνω και επιλέγοντας μια σαλάτα λαχανικών για να κατευνάσετε την πείνα σας, θα χάσετε περίπου μισό κιλό μέσα σε ένα έτος, ενώ θα αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών και την αντιοξειδωτική σας προστασία. Αρκεί να μην επιλέγετε σαλάτες με σος και παχυντικές σάλτσες, αλλά με λίγο ελαιόλαδο και φυσικά μην τις συνοδεύετε με άσπρο ψωμί.

3.00 μ.μ.: αντισταθείτε στο γλυκό

Αν σας έχει πιάσει μια ακατανίκητη όρεξη για γλυκό, δοκιμάστε να φάτε μια μπανάνα. Είναι πλούσια σε κάλιο και ταυτόχρονα θα σας βοηθήσει να χάσετε περίπου 100 γραμμάρια το χρόνο. Συνδυάστε τη και με λίγα αμύγδαλα (όχι περισσότερα από μια μικρή χούφτα) και θα χάσετε άλλα 100 γραμμάρια.

6.00 μ.μ.: μην ξεχνάτε το νερό

Είναι ευνόητο πως καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να καταναλώνετε νερό και να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας. Το απόγευμα, όμως, αν θελήσετε να πιείτε ένα αθλητικό ποτό πριν ή μετά το γυμναστήριο, προτιμήστε και πάλι το αγνό, καθαρό νερό και γλιτώστε 250 γραμμάρια το χρόνο.

7.30 μ.μ.: προτιμήστε το σούσι, αντί για κόκκινο κρέας

Μια τεράστια μπριζόλα, η οποία πολλές φορές ξεπερνάει την κανονική μερίδα και συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τη σιλουέτα και την υγεία σας. Επιλέξτε αντί του κόκκινου κρέατος, το οποίο μπορείτε να το μειώσετε σε 1 φορά την εβδομάδα, καστανό ρύζι και σούσι με λαχανικά. Εκτός από νόστιμο, το καστανό ρύζι το οποίο είναι ολικής άλεσης, σε συνδυασμό με τα λαχανικά, θα σας βοηθήσουν να αποχαιρετήσετε περίπου μισό κιλό.

8.00 μ.μ.: μην ενδώσετε στον πειρασμό του επιδορπίου

Μετά το βραδινό σας, ίσως θελήσετε να φάτε κάτι γλυκό, όπως ένα παγωτό, λίγο κέικ, μερικά μπισκότα, μια σοκολάτα… Προτιμήστε ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας, αντί για όλα τα υπόλοιπα, μερικές φορές την εβδομάδα και χάστε περίπου μισό κιλό το χρόνο.

8.10 μ.μ.: Χαλαρώστε με λίγο αλκοόλ

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, το οποίο εκτός του ότι κάνει καλό στην καρδιά, έχει σχετικά λίγες θερμίδες και θα σας χαλαρώσει σταδιακά πριν ξαπλώσετε για ύπνο.

www.clickatlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...