Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

έκλεισε το Alter... Real TV ?

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Alter. Παγώνει το ζωντανό πρόγραμμα και αναμένεται να πέσει «μαύρο». Δραματικές εξελίξεις για τους 700 εργαζόμενους.

Ολοκληρώθηκε η συλλογή των υπογραφών των δημοσιογράφων του Alter για την επίσχεση εργασίας και τα χαρτιά έχουν αποσταλεί στην ΕΣΗΕΑ για να ξεκινήσουν από αύριο το πρωί. Η επίσχεση εργασίας των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων ξεκινά από σήμερα στις 18.00 το απόγευμα οπότε και «παγώνει» το ζωντανό πρόγραμμα του σταθμού.
Λίγη ώρα νωρίτερα εξέπνευσε το τελεσίγραφο και παρά το γεγονός ότι ο γενικός διευθυντής του σταθμού κ. Κοσμόπουλος είχε υποσχεθεί πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων μαζί με το δώρο του Πάσχα, τελικά δόθηκε το δώρο και ένα ποσοστό της τάξης του 20% από έναν και μόνο μισθό.
Οι πληροφορίες μας λένε πως αυτές οι κινήσεις έγιναν στις τράπεζες ALPHA και Πειραιώς και όσον αφορά στην τελευταία «Το χέρι έβαλαν στην τσέπη οι ιδιοκτήτες και όχι η τράπεζα, όπως ίσως υποθέσουν κάποιοι».
Το συνολικό ποσό που έχει κατατεθεί είναι 700.000 € από τα οποία τα 400.000 € προέρχονται από τη μη δέσμευση κεφαλαίου της εταιρείας από το υπουργείο οικονομικών.
Το κλίμα στην γενική συνέλευση ήταν ιδιαίτερα τεταμμένο, ενώ είναι πολύ πιθανό αύριο να πέσει και «μαύρο» στον αέρα του καναλιού, κάτι που θα σημάνει και την οριστική ταφόπλακα στην τηλεοπτική ιστορία του.
Νωρίτερα, ανώτατες πηγές του σταθμού που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, μας έλεγαν πως «οδεύουμε προς υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα», ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν τώρα ως πιθανό και το ενδεχόμενο η εταιρεία να προχωρήσει κατευθείαν σε αίτηση πτώχευσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Οι στιγμές για τους εργαζόμενους του ALTER είναι πραγματικά δραματικές, καθώς τρία μόλις εικοσιτετράωρα πριν το Πάσχα το ενδεχόμενο να βρεθούν στο δρόμο είναι πιθανότερο από ποτέ άλλοτε.

Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/04/alter-ekleise/#ixzz1cLnWy2a5

Με τις φήμες για κλείσιμο του Alter και ξεκίνημα του Real TV με Χατζηνικολάου να δίνουν και να παίρνουν, η ανοιχτή επιστολή του εργαζόμενου στο σταθμό αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Διαβάστε τι αποκαλύπτει ο απλήρωτος τεχνικός του Alter:
Μήνες τώρα το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER έφτασε στο αποκορύφωμά του. Όλοι ξέρουν για την ταλαιπωρία των εργαζομένων ένα χρόνο τώρα για ληξιπρόθεσμες οφειλές από πλευράς της επιχείρησης.
Σήμερα λοιπόν, που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι (σε 3 μέρες θα κλείσουν το 4μηνο και μετά από 18 απεργιακές κινητοποιήσεις των τεχνικών μέσα σε ενάμισι μήνα (και με ανελέητο δικαστικό πόλεμο και αποφάσεις που στηρίζουν τους εργοδότες) και ενώ οι εργαζόμενοι τεχνικοί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας με καθολική συμμετοχή, ο πόλεμος ανάμεσα στους 2 μεγαλομετόχους του ALTER καλά κρατεί.
Χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους στο όχημα της ομηρίας ρίχνουν πυρά ο ένας στον άλλον και οι όμηροι περιμένουν να δουν ποιος θα πέσει πρώτος. Όσο για τους μεγαλοδημοσιογράφους-παρουσιαστές, διάλεξαν ήδη το στρατόπεδο αυτού που φαίνεται να έχει το προβάδισμα στη μάχη, ασχέτως αν οι μεταγραφές και οι συμφωνίες με τους παχυλούς μισθούς τους έγιναν απ’ αυτόν που φαίνεται να χάνει τη μάχη.
Μήπως την επόμενη μέρα ξεφυτρώσει στην ίδια συχνότητα άλλος τηλεοπτικός σταθμός με τον έναν μεγαλομέτοχο; Ενόχλησε δε και τους 2 μεγαλομετόχους η απαίτηση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων τεχνικών, η εμφάνιση μιας κάρτας κατά τη διάρκεια του προγράμματος του αέρα η οποία ανέφερε ότι «οι εργαζόμενοι δεν είναι είλωτες, απαιτούν τώρα τα δεδουλευμένα τους, τέρμα η κοροϊδία».
Ενοχλεί αυτούς η αλήθεια αλλά δεν πρέπει να ενοχλούνται οι εργαζόμενοι ούτε για τα οικονομικά σκάνδαλα του ενός ούτε για την αλητεία του άλλου μετόχου που σε όλες του τις επιχειρήσεις εδώ και 10ετίες έχει εργαζόμενους απλήρωτους (πραγματικούς είλωτες)! Αυτό άραγε δεν είναι έγκλημα; Η αλήθεια πονάει άσε που μπορεί να φέρει και ανατροπές γιατί «…άιντε θύμα άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο, αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα’ρθει ανάποδα ο ντουνιάς…»…
ΥΓ. Οι τεχνικοί με την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητά τους πέρασαν το κρόουλ με το αίτημά τους.
Ένας εργαζόμενος, απλήρωτος αγράμματος (κατά τον λόγο κάποιων δημοσιογράφων) τεχνικός
Η αλήθεια είναι οτι με το κλείσιμο του Alter, η κυβέρνηση έχει στα χέρια της προς διάθεση μία τηλεοπτική συχνότητα πανελλαδικής εμβέλειας, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν και να την προσφέρει σε όποιον πλειοδοτήσει σε υπηρεσίες και προσφορές.
Και ενώ, σύμφωνα με το newsbomb, το Alter «σβήνει» μέσα σ’ ένα ορυγμαδό πληροφοριών περί αναχώρησης του Γιαννίκου στην Κύπρο και εγκατάστασής του εκεί, περί κατάληψης του καναλιού από τους εργαζομένους του (σχετική απόφαση θα έπαιρναν σήμερα το απόγευμα), περί εγκατάλειψής του από Χαρδαβέλλα, Αυτιά και Νικολούλη (γεγονός που δεν υπήρξε ποτέ και διαψεύδεται και από τους τρεις), ήδη οι πρώτοι μνηστήρες για την πανελλαδική συχνότητα του Alter εμφανίστηκαν: Γιάννης Αλαφούζος του Σκάι και ο όμιλος Κοπελούζου.

Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/04/telos-alter-neo-kanali/#ixzz1cLoE7oTS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...