Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Πάνω από 250 τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία


Πλέον των 1.000 οι τραυματίες σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών

Απεγνωσμένα αναζητούν τα σωστικά συνεργεία επιζώντες κάτω από συντρίμμια στην ανατολική Τουρκία, μετά τον σεισμό των 7,2 βαθμών. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Ντρις Ναΐμ Σαχίν, τουλάχιστον 264 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί δραματικά μέσα στις επόμενες ώρες. Εκατοντάδες και οι τραυματίες. Την περιοχή επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι ανακοίνωσε ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 239 άτομα, αλλά μερικά λεπτά αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι ο αριθμός έχει φτάσει στους 264.

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά και αξιωματούχοι φοβούνται ότι οι νεκροί μπορεί να φτάσουν και τους 1.000.

Ο απολογισμός αφορά την πόλη Βαν, την επαρχία Ερτζις και τα χωριά του νομού.

Νωρίτερα, ο κ. Ντρις Ναΐμ Σαχίν είχε δηλώσει ότι έχουν καταρρεύσει 80 πολυκατοικίες στις αστικές περιοχές και όχι στις μισές από αυτές υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Ομάδες διάσωσης εργάζονταν καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας αναζητώντας επιζώντες στα συντρίμμια.

Οι ελπίδες αναπτερώθηκαν με τη διάσωση ενός εγκλωβισμένου άνδρα ο οποίος κατάφερε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία από το κινητό του τηλέφωνο και να περιγράψει την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν.

Διασώστες παραπονέθηκαν για έλλειψη μηχανημάτων που θα τους επιτρέψει να διαπεράσουν το τσιμέντο και στη διάρκεια της νύχτας δούλεψαν υπό το φως φακών, χρησιμοποιώντας φτυάρια, ακόμα και τα χέρια τους.

Η Ερτζίς είναι μια από τις πόλεις που έχουν υποστεί βαρύτατα πλήγματα από το σεισμό.

«Χρειαζόμαστε άμεσα σκηνές και διασώστες» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Ζουλφικάρ Αράπογλου στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV. «Χρειαζόμαστε άμεσα βοήθεια, χρειαζόμαστε γιατρούς» πρόσθεσε.

Συνολικά 1.300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τον σεισμό. Αξιωματούχοι είπαν ότι εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Εν τω μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα τους σε εξωτερικούς χώρους, όπου το κρύο ήταν τσουχτερό, φοβούμενοι ζημιές από τυχόν μετασεισμούς.

Αρκετές χώρες έχουν εκφράσει την προθυμία τους να βοηθήσουν με κάθε τρόπο αλλά, σύμφωνα με τούρκο αξιωματούχο, η χώρα δεν έχει κάνει ακόμη έκκληση για βοήθεια από τρίτες χώρες.

Την περιοχή επισκέπτεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει την καταστροφή, ευχαρίστησε όμως τις χώρες που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, ανάμεσά τους το Ισραήλ και την Αρμενία.

Στην Τουρκία έχουν, πάντως, φτάσει τρία αεροσκάφη από το Αζερμπαϊτζάν που μετέφεραν στο Βαν σωστικά συνεργεία 191 αντρών, ενώ το Ιράν έχει στείλει υλική βοήθεια και ιατρικό προσωπικό.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:42 το μεσημέρι. Κατά την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία ήταν μεγέθους 7,2 βαθμών. Αυτό επιβεβαίωσε τελικά και το σεισμολογικό κέντρο Καντιλί που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο αρχικά είχε ανακοινώσει ότι η δόνηση ήταν της τάξεως των 6,6 βαθμών.

Δεκάδες ισχυροί μετασεισμοί σημειώθηκαν μετά την κύρια δόνηση με τον μεγαλύτερο να έχει φτάσει τους 5,6 βαθμούς.

Τουλάχιστον 20.000 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους το 1999 σε δύο σεισμούς που σημειώθηκαν στο βορειο-δυτικό τμήμα της χώρας.

tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...