Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Κινεζικά «δώρα» 550 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα


Με συμφωνίες 550 εκατ. ευρώ και στόχο την αποστολή μηνύματος προς την ΕΕ πως η Κίνα συμπαρίσταται στην κρίση χρέους της ηπείρου μας, αλλά και της Ελλάδας, κατέφθασε την Κυριακή και θα μείνει μέχρι την Πέμπτη στην Ελλάδα, κινεζική αποστολή, με επικεφαλής τον πρόεδρο της κινεζικής Βουλής (National Consultative Assembly of China), Jia Qinglin (4ος στην κινεζική πολιτική ιεραρχία) και τον....
υφυπουργό Εμπορίου, Zhong Shan. Μαζί τους θα είναι πολυπληθής αποστολή, αποτελούμενη από κυβερνητικά και τραπεζικά στελέχη, καθώς και από 20 επιχειρηματίες.

Τη Δευτέρα θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης για την εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Κίνας σε συγκεκριμένους τομείς, που αποτελεί συνέχεια της συνάντησης του Κινέζου υφυπουργού με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τον Ιούλιο στην Αθήνα και της συστηματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων, που ακολούθησε κατόπιν.

Μαζί με το Μνημόνιο, υπάρχουν επίσης έξι επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων, κυρίως για εξαγωγές προς την Κίνα. Το ύψος των εμπορικών συμφωνιών φτάνει περίπου τα 550 εκατ. ευρώ, ενώ δεν αποκλείονται και άλλες συμφωνίες.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις ελληνικών επιχειρήσεων με μεγάλες κινεζικές εταιρείες, οι οποίες τους συνοδεύουν και έχουν ως κύριο στόχο να διερευνήσουν τις επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας.

Οι εταιρείες δραστηριοποιούνται, ενδεικτικά, στους κάτωθι κλάδους:

- Τηλεπικοινωνίες
- Τραπεζικές Υπηρεσίες
- Αυτοκινητοβιομηχανία
- Σιδηροδρομικός εξοπλισμός
- Τσιμέντο-βιομηχανία
- Real Estate
- Ζυθοποιία
- Μηχανήματα & Ηλεκτρονικά προϊόντα
- Ένδυση
- Υαλικά

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στις επιχειρήσεις που έρχονται από την Κίνα είναι ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός ZTE, η Bank of Beijing, οι αυτοκινητοβιομηχανίες Shanghai General Motors και Dongfeng κ.ά.

http://www.on-news.gr/2011/10/550.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...