Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ρωσία: Θα επενδύσει 10 δισ. ευρώ στην οικονομία της ευρωζώνης (ΔΝΤ)


Η Ιαπωνία θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα από το ΕFSF

Η Ρωσία είναι έτοιμη για διμερείς συνομιλίες με χώρες-μέλη της ευρωζώνης με σκοπό να προσφέρει οικονομική βοήθεια μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Κρεμλίνου Αρκάντι Ντβόρκοβιτς προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα επενδύσει περί τα 10 δισ. ευρώ στην οικονομία της
ευρωζώνης μέσω «εργαλείων» του ΔΝΤ.



Στο Τόκιο, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) δήλωσε ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα του Ταμείου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ιαπωνίας αρμόδιο για τις Διεθνείς Υποθέσεις Τακεχίκο Νακάο, ο Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε: «Η ιαπωνική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να αγοράζει ομόλογα του EFSF », συνεχίζοντας την πρακτική που ακολουθεί τους τελευταίους δέκα μήνες.

Η Ιαπωνία είναι η δεύτερη μετά την Κίνα κάτοχος συναλλαγματικών αποθεμάτων στον κόσμο και έχει ήδη επενδύσει 2,68 δισ. ευρώ από τις αρχές του έτους, δηλαδή του 20% των ομολόγων που έχει εκδώσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο
Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια των εργασιών της G-20 στις Κάννες το σχέδιο της συμβολής της Ιαπωνίας στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Την περασμένη εβδομάδα ο Κλάους Ρέγκλινγκ επισκέφθηκε την Κίνα, την επομένη της ανακοίνωσης της συμφωνίας της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, όπου περιλαμβάνεται και η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την υποστήριξη των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης.

Η επίσκεψή του στο Πεκίνο θεωρήθηκε ως ένδειξη ότι το EFSF θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την οικονομική υποστήριξη της Κίνας.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του EFSF δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στη φάση αυτή διαπραγματεύσεις με την Κίνα, αλλά μόνο διαβουλεύσεις σε προκαταρκτικό στάδιο.

tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...