Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000 έπεσε στην Ινδία


Διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000 της ινδικής Αεροπορίας, κατέπεσε και συνετρίβη στην επαρχία Μάντια Πραντές, λίγο μετά την απογείωσή του από την... αεροπορική βάση «Μαχαραζπούρα» στην περιοχή Γκουαλιόρ, αλλά οι χειριστές του διασώθηκαν.

Το διθέσιο μαχητικό είχε απογειωθεί στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πτήσης όταν οι δυο χειριστές διαπίστωσαν «κράτημα» του κινητήρα και ενεργοποίησαν το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Συνολικά, η Ινδία διαθέτει 51 αεροσκάφη του τύπου τα οποία στην ελληνική Αεροπορία έχουν παρουσιάσει υψηλό δείκτη ατυχημάτων (από τα 55 που έχουν αγοραστεί έχουν καταστραφεί τα 10 από το 1989).

Υπενθυμίζεται, ότι οι Ινδοί έχουν υπογράψει με τους Γάλλους της κατασκευάστριας των μαχητικών του τύπου Dassault και των ηλεκτρονικών συστημάτων του Thales, συμφωνία αναβάθμισης των μαχητικών σε Mirage 2000-5, έναντι 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου.

http://www.defencenet.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...