Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Τα Ελληνικά Πετρέλαια διαψεύδουν το... Ιράν



ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ
Το Ιράν αρνήθηκε να προμηθεύσει την Ελλάδα με 500.000 βαρέλια πετρελαίου, σε αντίποινα για κυρώσεις (εμπάργκο) που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου, μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο Fa, χωρίς να αποκαλύψει την πηγή του.


«Τα πετρελαιοφόρα που είχαν έλθει για να μεταφέρουν 500.000 βαρέλια ιρανικού πετρελαίου σε διυλιστήρια της Ελλάδας, αναγκάσθηκαν να επιστρέψουν με άδεια χέρια γιατί το Ιράν αρνήθηκε να τα δώσει», τόνισε το Fa .

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα πετρελαιοφόρα «είχαν προορισμό το ελληνικό διυλιστήριο Hellenic».

Αξιωματούχοι του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν δεν ήσαν σε θέση να προβούν σε κάποιο σχόλιο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reute , η ελβετική θυγατρική της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total καθώς και η εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών Mercuria βρίσκονται σε ανεξάρτητες διαπραγματεύσεις με την εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια», ώστε να την βοηθήσουν να υποκαταστήσει τις ιρανικές προμήθειες αργού πετρελαίου με αντίστοιχες από άλλες χώρες.

Η Glencore, κορυφαία ελβετική εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών, επίσης μπορεί να συνδράμει προς την ίδια κατεύθυνση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σε δηλώσεις του, ο διευθυντής επικοινωνίας του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, Άγγελος Στράνης, διέψευσε τις πληροφορίες περί άρνησης του Ιράν να τροφοδοτήσει την εταιρεία με πετρέλαιο.

www.kathimerini.gr
 http://tsiliadoros.blogspot.com/2012/02/blog-post_376.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...