Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

'Αρχισαν οι ψίθυροι για κλείσιμο του ΟΑΕΔ που κοντεύει να βουλιάξει από τα επιδόματα ανεργίας σε μετανάστες.


Προς το παρόν είναι μόνο ψίθυροι που εύχομαι ποτέ να μην πραγματοποιηθούν. Κανείς δεν ξέρει ακόμα τι θα γίνει σε ενδεχόμενο κλείσιμό του. Θα απορροφηθεί από άλλο οργανισμό; Θα μπει λουκέτο οριστικά για τα επιδόματα ανεργίας; Είναι γεγονός ότι ο ΟΑΕΔ έχει γονατίσει...κυριολεκτικά από τις στρατιές ανέργων που προστίθενται καθημερινά στους καταλόγους του για επίδομα ανεργίας. Σα να μην έφταναν οι Έλληνες εργαζόμενοι που απολύονται συνεχώς, έχουμε και τις στρατιές των μεταναστών που επιδοτούνται κανονικά από τον ΟΑΕΔ. Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι στην πλειοψηφία τους όσον αφορά τους μετανάστες, πρόκειται για άτομα που παράλληλα με το ταμείο ανεργίας, δουλεύουν μαύρα μεροκάματα και ως ανασφάλιστοι υπάλληλοι παντού, ενώ εισπράττουν τα χρήματα της ανεργίας κανονικά σαν άνεργοι. Γνωρίζετε ότι γύρω στο 60 με 65% των εξυπηρετούμενων του ΟΑΕΔ είναι μετανάστες;

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που απασχολούν μετανάστες πολλοί εργοδότες το έχουν βρει βολικό για την τσέπη τους να απολύουν εικονικά το μετανάστη για το μισό διάστημα του χρόνου, να τον γράφουν ως άνεργο στο ταμείο ανεργίας για να τον πληρώνει το κράτος με επίδομα ανεργίας αλλά να παίρνει και το επίδομα ενοικίου, ενώ τους απασχολούν κανονικά και τους δίνουν μόνο το μισθό. Γλυτώνουν, δηλαδή, τα ένσημα. Αυτό βολεύει και το αφεντικό και τους μετανάστες που γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο επιδοτούμενος χρόνος ανεργίας είναι συντάξιμος χρόνος, επομένως δεν χάνουν και τίποτα. Επίσης τα αφεντικά γλυτώνουν λεφτά από τα ένσημα.

Οι μεγάλοι χαμένοι είναι το ΙΚΑ που χάνει τις εισφορές, μιλάμε για για πολύ μεγάλα ποσά ετησίως διαφυγόντα κέρδη από αυτή την κομπίνα, ο ΟΑΕΔ δηλαδή το ελληνικό κράτος που είναι υποχρεωμένο να επιδοτεί ως ανέργους ανθρώπους που ήρθαν στη χώρα μας χωρίς να μας ρωτήσουν και μας έχουν απομυζήσει οικονομικά και φυσικά οι μεγάλοι χαμένοι οι ίδιοι οι Έλληνες, ιδιαίτερα οι νέοι μας που δεν βρίσκουν δουλειές εξ αιτίας των μεταναστών.

Ας τα δουν αυτά το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ. Χάνονται μεγάλα ποσά ετησίως, ποσά που δεν τα χρωστάμε σε κανένα μετανάστη. Ας αυστηροποιηθούν οι νόμοι, ας δημιουργηθούν επιτέλους αποτελεσματικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα τσακίζουν στα πρόστιμα τους εργοδότες που παρανομούν με το να κάνουν εικονικές απολύσεις μεταναστών, αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες που παρανομούν δηλώνοντας άνεργοι.

Αυτές οι κρατικές υποδομές δημιουργήθηκαν από τη σκληρή εργασία των γονέων μας και των παπούδων μας, δεν χρωστάμε σε κανέναν ξένο να μας τη διαλύει.
eglimatikotita.gr

Read : http://aplomenos.blogspot.com/2012/02/blog-post_4987.html#ixzz1nWWcescd

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...