Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκίνησε η χερσαία επίθεση στη συνοικία Μπάμπα Αμρ

 Ξεκίνησε η χερσαία επίθεση στη συνοικία Μπάμπα Αμρ
 

Χερσαία επίθεση εναντίον της συνοικίας Μπάμπα Αμρ στην πόλη Χομς ξεκίνησε ο συριακός στρατός το απόγευμα, η οποία βομβαρδίζεται εδώ και 25 ημέρες, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας από τη Δαμασκό.
«Ο τομέας είναι υπό έλεγχο. Ο στρατός έχει ήδη ξεκινήσει τις εκκαθαρίσεις από τετράγωνο σε τετράγωνο, από σπίτι σε σπίτι και τώρα οι στρατιώτες ερευνούν κάθε σπηλιά και σήραγγα σε αναζήτηση όπλων και τρομοκρατών» δήλωσε αυτή η πηγή.
Από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για μάχες στην περίμετρο της Μπάμπα Αμρ μεταξύ του τακτικού στρατού και ομάδων λιποτακτών που προσπαθούν να εμποδίσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις να επιτεθούν στη συνοικία, την ώρα που από άλλες συνοικίες της πόλης ακούγονταν εκρήξεις και πυροβολισμοί.
Νωρίτερα ο ακτιβιστής Μοχάμαντ αλ-Χόμσι από τη Χομς είχε δηλώσει: «Ο στρατός προσπαθεί να εισβάλει με δυνάμεις πεζικού από το γήπεδο ποδοσφαίρου του αλ-Μπάσελ και σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις με αυτόματα και πολυβόλα».
Το συριακό πυροβολικό βομβάρδισε σφοδρά την περιοχή πριν από την έναρξη της επίθεσης των δυνάμεων του πεζικού, πρόσθεσε.
Άλλη πηγή της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι εκατοντάδες στρατιώτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού είναι ανεπτυγμένοι στην περιοχή, που βρίσκεται ανάμεσα στη συνοικία Μπάμπα Αμρ και την περιοχή αλ-Ινσάτ, που πολιορκείται επίσης.
Εξάλλου ένας εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), ο Χισάμ Χάσαν, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την επίθεση του συριακού στρατού, όμως επεσήμανε ότι η βία κάνει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Χομς ακόμη πιο δύσκολη.
«Αυτό κάνει πιο σημαντική την έκκλησή μας για τερματισμό των συγκρούσεων. Είναι ζωτικής σημασίας οι άνθρωποι που χρειάζεται να απομακρυνθούν –τραυματίες, γυναίκες και παιδιά– να μπορέσουν να το κάνουν με τη βοήθεια της συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου» δήλωσε ο Χάσαν στο Ρόιτερς.
Η ΔΕΕΣ μετέφερε χθες, Τρίτη, τρόφιμα στη Χομς και την Ιντλίμπ, όμως αυτά δεν έχουν διανεμηθεί εξαιτίας της κατάστασης ασφαλείας.
Στο μεταξύ ο Κόφι Άναν, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, δήλωσε ότι θα συζητήσει σήμερα στη Νέα Υόρκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και τα μέλη του οργανισμού για τη συριακή κρίση.
Ο Άναν, σε ανακοίνωσή του από τη Γενεύη, επεσήμανε ότι θα πραγματοποιήσει μία σειρά διαβουλεύσεων στη Νέα Υόρκη από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Κάιρο για να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι.
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για στη Συρία αναμένεται να επισκεφθεί και άλλες χώρες της περιοχής, όμως στην ανακοίνωσή του δεν διευκρινίζει ποιες.

 http://troktiko.eu/2012/02/xekinhse-h-chersaia-epithesh-sth-sunoikia-mpampa-amr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...