Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Επιπλέον 470 δισ. ευρώ αναμένονται από την ΕΚΤ μέσα σε τρία χρόνια


Την εκτίμηση κάνουν οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Bloomberg

Σε περίπου 470 δισ. ευρώ εκτιμούν οικονομολόγοι πως θα ανέλθει την Τετάρτη η επιχείρηση μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης (LTRO) τριετούς ορίζοντα της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με δημοσκόπηση στο Bloomberg.


Από την πλευρά του, ο Έβαλντ Νοβότνι του Συμβουλίου της ΕΚΤ ανέφερε πως η Τράπεζα, μετά τη διαδικασία, δεν θα υπάρξει άμεση ανάγκη για νέα «επέμβαση». Σε ανάλογη επιχείρηση στο τέλος Δεκεμβρίου, οι τράπεζες άντλησαν το ρεκόρ των 489 δισ. ευρώ σε χαμηλότοκα δάνεια.

Οι αναλυτές του οποίους επικαλείται το πρακτορείο εκτιμούν πως μέρος της νέας ρευστότητας θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την στήριξη της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων (κυρίως για την Ιταλία και την Ισπανία).

Μετά τη δεύτερη αυτή ένεση, ανέφερε ο Νοβότνι, δεν εκτιμάται πως χρειαστεί άμεσα επανάληψή της. «Η γενική αίσθηση στο Συμβούλιο της ΕΚΤ είναι ότι έχουμε δρομολογήσει πολύ σημαντικά μέτρα. Τώρα θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε το αποτέλεσμα των μέτρων αυτών σε σχέση με τις οικονομικές εξελίξεις» είπε στο ίδιο πρακτορείο.

«Προσωπικά δεν βλέπω τέτοια ανάγκη» συμπλήρωσε, σημειώνοντας πάντως ότι η ΕΚΤ δεν δεσμεύεται σε καμία πορεία δράσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, την «απευθείας πηγή» της ΕΚΤ προτίθενται να αξιοποιήσουν και μεγάλοι ευρωπαϊκοί όμιλοι που έχουν και χρηματοπιστωτικούς βραχίονες -όπως οι κατασκευαστές οχημάτων.

Η ίδια η BMW, επί παραδείγματι, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα την Παρασκευή, αλλά ο επικεφαλής της της θυγατρικής της BMW Financial Services ΈΡιχ φον Έσενμπαχ είχε αναφέρει προηγουμένως πως η εταιρεία επιδιώκει ενίσχυση του τρόπου άντλησης ρευστότητας. Το ενδεχόμενο δεν απέκλεισαν εκπρόσωποι των χρηματοπιστωτικών θυγατρικών των Daimler, PSA Peugeot Citroen και Volkswagen. Η Siemens αρνήθηκε να σχολιάσει.

 http://www.on-news.gr/2012/02/470_25.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...