Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

To «σύννεφο» έσωσε τη Microsoft από τον Αρμαγεδώνα των PC

Καλύτερα του αναμενόμενου τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας στο τελευταίο τρίμηνο του 2015.

Οι πωλήσεις των υπολογιστών έχουν σημειώσει πτώση 8,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία μάρκετινγκ και έρευνας, Gartner.

Λογικά θα νομίζετε ότι πρόκειται για μια φρικτή είδηση για μια τόσο μεγάλη εταιρεία λειτουργικού συστήματος PC. Ωστόσο, η Microsoft ξεχώρισε για τις επιχειρήσεις Cloud, στις οποίες ηγείται η Amazon.

Aπό την άλλη, οι πωλήσεις των Windows έχουν υποχωρήσει κατά πολύ, το ίδιο και οι τηλεφωνικές. Όμως, το χειρότερο από όλα είναι ότι επειδή το δολάριο ενισχύεται, παράλληλα αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων της Microsoft σε όλον τον κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά, η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία είχε ένα αρκετά αξιοπρεπές τρίμηνο, με τις μετοχές της να αυξάνονται κατά 4%. Πιο αναλυτικά:

Πωλήσεις

Τελευταίο τρίμηνο του 2014: 26,1 δισ. δολάρια

Τελευταίο τρίμηνο του 2015: 25,7 δισ. δολάρια, μείωση κατά 2%

Οι πωλήσεις της Microsoft ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Και θα είχαν αυξηθεί κατά 3% εάν δεν είχε ενισχυθεί το δολάριο, υποστηρίζει ο τεχνολογικό κολοσσός.

Κέρδη

2014: 5,8 δισ. δολάρια

2015: 6,3 δισ. δολάρια

Τα κέρδη της Microsoft εκτινάχθηκαν στα ύψη, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων του Cloud.

Windows

2014: Μείωση πωλήσεων κατά 13%

2015: Μείωση πωλήσεων κατά 5%

Τα Windows σημείωσαν μεγάλη επιτυχία σε σχέση με τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας. Μάλιστα, μέχρι σήμερα τα Windows 10 έχουν εγκατασταθεί σε περισσότερες από 200 εκατ. συσκευές και αυτό που βοήθησε στην ώθηση των λήψεων είναι η δωρεάν αναβάθμιση.

Office 365

2014: 9,2 εκατ. συνδρομητές

2015: 20,6 εκατ. συνδρομητές, αύξηση 124%

Το Office 365 έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Η συνδρομητική υπηρεσία Office ζητά από τους πελάτες της να πληρώσουν τη Microsoft έναν ετήσιο φόρο προκειμένου να λάβουν σταθερές ενημερώσεις του Office, αντί να αγοράζουν κάθε λίγο νέες εκδόσεις.

Cloud

2014: 6 δισ. δολάρια

2015: 6,3 δισ. δολάρια, αύξηση 5%

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση της Microsoft βοηθά στη σταθεροποίηση των πωλήσεων της τεχνολογικής εταιρείας. Με τις υπηρεσίες Cloud, η Microsoft φιλοξενεί το περιεχόμενο των εταιρειών, τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές τους στο τεράστιο κέντρο δεδομένων της.

Surface

2014: 1,1 δισ. δολάρια

2015: 1,4 δισ. δολάρια, αύξηση 29%

Το Surface έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην αγορά. Στόχος της Microsoft ήταν με την κυκλοφορία του Surface Βook να ανταγωνιστεί το MacBook Pro.

http://www.fortunegreece.com/article/to-sinnefo-esose-ti-microsoft-apo-ton-armagedona-ton-pc/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...