Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Bank of America : Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο εγκαταλείπουν τις αγορές και επιστρέφουν στα μετρητά

Καταγράφονται μαζικές εισροές κεφαλαίων σε funds ενεργής διαχείρισης, ενώ σημειώνονται εκροές από funds που επενδύουν σε ομόλογα...

Όχι ότι θα πρέπει να ανησυχήσει κανείς, και καλό θα ήταν να μην καλέσετε το χρηματιστή σας αμέσως αφού διαβάσετε αυτό το κείμενο, αλλά ολόκληρος ο κόσμος επιστρέφει στα μετρητά.

Η Bank of America Merrill Lynch (BOML) απέστειλε σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου μία έκθεσή της, την οποία και παρουσιάζει το Business Insider, στην οποία παρακολουθεί τις παγκόσμιες ροές κεφαλαίων και από το δεύτερο μισό του 2015 τα μετρητά είναι το πιο δημοφιλές περιουσιακό στοιχείο ανά τον κόσμο.

Σε αυτή την περίοδο σχεδόν 7 δισ. δολ. μπήκαν σε μετοχές στο χρηματιστήριο.

Τα επενδυτικά προϊόντα σταθερού εισοδήματος είχαν εκροές 46 δισ. δολ., το οποίο η Bank of America Merrill Lynch αποδίδει περισσότερο στη ρευστοποίηση προϊόντων από την αγορά χρέους και όχι από την αγορά κυβερνητικών ομολόγων.

Την ίδια περίοδο 208 δισ. δολ. εισέρρευσαν στους λογαριασμούς μετρητών.

Και όταν λέμε «μετρητά» η BOML εννοεί τόσο αυτά καθεαυτά τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα όπως και οτιδήποτε μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε τέτοια.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται αμοιβαία κεφάλαια και τραπεζικές καταθέσεις που έχουν επιτόκιο.
Βασικά σημαίνει ότι οι επενδυτές παίρνουν τα χρήματά τους από τις αγορές και κάθονται πάνω τους.
Η Bank of America λέει ότι οι επενδυτές «πουλάνε» πληθωρισμό και «αγοράζουν» αποπληθωρισμό ή αλλιώς τη συνεχιζόμενη υποχώρηση στην αξία περιουσιακών στοιχείων.

Την εβδομάδα που τελείωσε στις 27 Ιανουαρίου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες εκροές από κρατικά χρεόγραφα με προστασία πληθωρισμού, τα οποία υποτίθεται ότι παρέχουν προστασία από τον πληθωρισμό, εδώ και 33 εβδομάδες.

Επίσης, σηματοδότησε την 13η συνεχόμενη εβδομάδα εκροών από funds τραπεζικών δανείων και την έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα εκροών από εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

«Ο κόσμος δείχνει ότι δεν παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία», επισημαίνει στην έκθεσή της η Bank of America.

Σε αντίθεση, για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες σημειώνονται «σημαντικές εισροές» στην υπερασφαλή αγορά κυβερνητικών ομολόγων και ομολόγων του υπ. Οικονομικών και 19 συνεχείς εβδομάδες εισροών σε ομόλογα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ορίστε και τα σχετικά διαγράμματα:




Μαζικές εισροές κεφαλαίων σε funds διαχείρισης διαθεσίμων, ενώ σημειώνονται εκροές από funds που επενδύουν σε ομόλογα

http://bankingnews.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...