Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Αίτημα ένταξης στην Ε.Ε. θα υποβάλει η Βοσνία στις 15 Φεβρουαρίου

Η Βοσνία θα καταθέσει στις 15 Φεβρουαρίου επίσημο αίτημα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία της χώρας, μια κίνηση που συνιστά σημαντικό ορόσημο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αυτής της πρώην γιουγκοσλαβικής…

δημοκρατίας δύο δεκαετίες αφότου τελείωσε εκεί ο πόλεμος.
Η Βοσνία βρίσκεται πίσω από τις άλλες βαλκανικές χώρες στην οδό για την ένταξη στην ΕΕ, καθώς την πρόοδο εμποδίζουν οι εθνικές διαιρέσεις μετά τον πόλεμο του 1992-1995 κατά τον οποίο σκοτώθηκαν περίπου 100.000 άνθρωποι.
Μετά την υποβολή του αιτήματος αναμένεται να ακολουθήσουν χρόνια σκληρών διαπραγματεύσεων και μεταρρυθμίσεων, που περιπλέκονται εξαιτίας του πολύ αποκεντρωμένου και συχνά δυσκίνητου κυβερνητικού συστήματος που θεσπίσθηκε με την ειρηνευτική συνθήκη του 1995 η οποία διαίρεσε την εξουσία στη βάση εθνοτικών γραμμών.
Η χώρα αντιμετωπίζει συχνές απειλές απόσχισης από τους Σέρβους πολίτες της, οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν ένα δημοψήφισμα για το αν έχει δικαιοδοσία το δικαστήριο της Βοσνίας στην αυτόνομη περιφέρειά τους.
Παρατηρητές λένε πως η Βοσνια δεν έχει πολλές πιθανότητες να ενταχθεί στην ΕΕ πριν από το 2025.
"Είναι πλέον οριστικό και ξεκάθαρο ότι πήραμε την ημερομηνία από τον πρόεδρο της ΕΕ, την Ολλανδία, να καταθέσουμε το αίτημα στις 15 Φεβρουαρίου", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κροάτης πρόεδρος της τριμελούς εναλλασσόμενης προεδρίας της Βοσνίας, ο Ντράγκαν Τσόβιτς.
"Αναμένουμε ότι θα αποκτήσουμε καθεστώς υποψήφιας χώρας στην αρχή της ερχόμενης χρονιάς", πρόσθεσε. "Πιστεύω βαθιά πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη".

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ
 http://www.trelokouneli.gr/aithma-entaxhs-sthn-e-e-tha-upobalei-h-bosnia-stis-15-febrouariou/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...