Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Βαρύ το κλίμα στην κυβέρνηση μετά το Νταβός: Η Ελλάδα επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις του 2015!

Βαρύ ήταν το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση των διεθνών επαφών του Αλέξη Τσίπρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, με τον προβληματισμό...

για την πορεία της αξιολόγησης να είναι έκδηλος, ένεκα των σκληρών μηνυμάτων που έλαβε η κυβέρνηση από τους δανειστές.

Παρά το γεγονός ότι στο κυβερνητικό επιτελείο ξορκίζουν οποιαδήποτε καθυστέρηση στην αξιολόγηση, η... εμφατική επιμονή Σόιμπλε  για πιστή εφαρμογή του μνημονίου και η «βόμβα» Λαγκάρντ για επιπρόσθετα μέτρα πέραν του Ασφαλιστικού, στο οποίο ζητά ακόμα βαθύτερες παρεμβάσεις, αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Ως εκ τούτου στο κυβερνητικό επιτελείο εκφράζονται έντονες ανησυχίες για τα επιπρόσθετα μέτρα που θα ζητηθούν το προσεχές διάστημα για να μπουν όλα μαζί σε μία «μεσοπρόθεσμη» συμφωνία - πακέτο που θα περιλαμβάνει το ασφαλιστικό, τα μέτρα που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό της τριετίας 2016- 2018 και την απομείωση του χρέους.

Πέραν αυτού,στο μέτωπο του Ασφαλιστικού, για το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ευελιξία από την Κριστίν Λαγκάρντ κατά το δύσκολο δίωρο τετ  α τετ που είχαν στο Νταβός, η επικεφαλής του Ταμείου μετέφερε στον πρωθυπουργό την επιμονή του για βαθύτερες παρεμβάσεις, για τις οποίες θα πιέσει και τους Ευρωπαίους παίζοντας το χαρτί της συμμετοχής του στο πρόγραμμα.

Η διάσταση απόψεων και οι αντικρουόμενες προσεγγίσεις μεταξύ των δανειστών είναι δεδομένη και για αυτό ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε κατά τη διάρκεια του χθεσινού ντιμπέιτ «καρφώνοντας» Βερολίνο και Ουάσιγκτον, ότι «ελπίζω οι διαφωνίες μεταξύ των πιστωτών να μην οδηγήσουν σε νέες καθυστερήσεις».

Την ίδια ώρα, δυσοίωνα είναι και τα μηνύματα που λαμβάνει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας από τους πιστωτές, που πλέον ζητούν βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου που περιλαμβάνουν δραστικές μειώσεις στις δαπάνες, κάτι το οποίο απειλεί να εξαϋλώσει το βασικό κυβερνητικό αφήγημα που ήταν η κόκκινη γραμμή στις κύριες συντάξεις.

Οι αντιρρήσεις των πιστωτών στην πρόταση Κατρούγκαλου, οι οποίες προκαλούν νευρικό κλονισμό στο Μαξίμου και σε πρώτη αντίδραση απορρίπτονται, συνοψίζονται σύμφωνα με πληροφορίες στην σύνδεση της εθνικής σύνταξης με το εισόδημα, τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων αλλά και περικοπές άνω του 10% στις κύριες συντάξεις που θα αντικαταστήσουν τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές.

Την κατάσταση στο πεδίο των διαπραγματεύσεων για το Ασφαλιστικό και το Αγροτικό αναμένεται να επιχειρήσουν να αποκρυσταλλώσουν σε συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Βαγγέλης Αποστόλου και η Όλγα Γεροβασίλη.

Ως εκ τούτου, η κατάσταση που διαμορφώνεται και οι διαφαινόμενες καθυστερήσεις και πολύμηνες διαπραγματεύσεις φέρνουν την κυβέρνηση σε ένα εξαιρετικά δυσάρεστο deja vu του 2015, με την κοινωνία να βρίσκεται ήδη σε αναβρασμό και τα αποθέματα πολιτικής αντοχής της κυβέρνησης να έχουν υποστεί σημαντική φθορά. Έτσι, σε περίπτωση επιβεβαίωσης του αρνητικού σεναρίου, στελέχη του Μαξίμου τόνιζαν χθες πως ο πρωθυπουργός θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και θα προχωρήσει στις ανάλογες πολιτικές αποφάσεις, δεδομένων των συνθηκών που θα έχουν διαμορφωθεί.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/01/2015_95.html
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2106843/to-deja-vu-tou-2015-tromazi-to-maximou

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...