Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Πόσες θερμίδες πρέπει να πάρουμε για να χάσουμε βάρος

Η ενέργεια που αποθηκεύεται στα τρόφιμα μετριέται με θερμίδες.
Μία θερμίδα είναι η ποσότητα της ενέργειας που απαιτείται για να αυξηθεί η θερμοκρασία ενός γραμμαρίου νερού σε ένα βαθμό Κελσίου. Οι θερμίδες δηλώνουν κατά πόσο ένα τρόφιμο μας παχαίνει. Ωστόσο, δεδομένου ότι θερμίδες αποτελούν μέτρο της ενέργειας, δεν ισχύει, όπως ισχυρίζονται κάποια βιβλία δίαιτας, ότι υπάρχουν δηλαδή διάφορα είδη θερμίδων. Έρευνα έχει δείξει ότι η καταμέτρηση των θερμίδων...
και η μείωση των μερίδων, είναι ένας καλός τρόπος για να μείνετε υγιείς και να διατηρήσετε ή να χάσετε βάρος.

Διαφορετικές τροφές περιέχουν διαφορετικά ποσά ενέργειας, που σημαίνει ότι ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας μπορεί να έχει πολύ περισσότερες θερμίδες από ένα ίδιου μεγέθους κομμάτι μαρούλι.

Oι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι για να μειώσουμε το βάρος μας πρέπει να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως να περιορίσουμε τις θερμίδες, ώστε να χάσουμε βάρος με ασφάλεια, χωρίς να κινδυνέψει η υγεία μας.

Η θερμιδική ανάγκη ενός ατόμου προσδιορίζεται ανάλογα με την ηλικία, το ύψος και το βάρος. Η διατροφή έχει να κάνει με ό, τι τρώτε. Όταν κάνετε δίαιτα συνήθως σημαίνει οτι πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες για να χάσετε βάρος.

Πως μπορείτε να μάθετε πόσες θερμίδες θα πρέπει να καταναλώνετε. Ένας καλός τρόπος είναι ένας θερμιδομετρητής, αφού όπως ανέφερα παραπάνω, οι τροφές έχουν διαφορετικές θερμίδες μεταξύ τους.

Πώς θα παραμείνω στα ίδια κιλά που είμαι τώρα;

Για να παραμείνετε στα κιλά σας, δεν θα πρέπει να παίρνετε περισσότερες θερμίδες καθημερινά από αυτές που καίτε. Aν τώρα θέλετε να αδυνατίσετε, πρέπει είτε να μειώσετε την καθημερινή πρόσληψη θερμίδων, μέσω της διατροφής, είτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες, κάνοντας περισσότερη γυμναστική.

Πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνω;

Ο οργανισμός μας «καίει» εν ηρεμία (χωρίς άσκηση ή έντονη δραστηριότητα γενικά) 30 θερμίδες ανά κιλό ενεργού βάρους.
Για να χάσετε 1 κιλό την εβδομάδα θα πρέπει να παίρνετε 500 θερμίδες λιγότερες την ημέρα. Τώρα, για να βρούμε το Ενεργό Βάρος μας, διαιρούμε το βάρος μας (π.χ 75 κιλά) με το ύψος μας (1,85εκ.)στο τετράγωνο, δηλαδή 75/(1,85 Χ 1,85)= 21,9. Το 21,9 είναι το ενεργό βάρος. Για να βρούμε το λίπος του σώματος έχουμε: 75 Χ 21,9%= 16 κιλά, συνεπώς το ενεργό βάρος μας είναι 75-16=59 κιλά και οι ημερήσιες θερμίδες μας πρέπει να είναι 59 Χ 21,9=1292. Για να χάσουμε ένα κιλό την εβδομάδα τότε 1292-500=792 θερμίδες πρέπει να παίρνετε ημερισίως.


Όπως και να έχει πάντως, η δίαιτα με θερμίδες, έχει να κάνει με τις ποσότητες τροφίμων που καταναλώνετε, σε συνδυασμό και με τη φυσική σας δραστηριότητα.
Σε αυτή την προσπάθεια θα σας ήταν μία απαραίτητη βοήθεια και ένα καλό συμπλήρωμα διατροφής.

http://all-in-health.blogspot.com/2010/11/blog-post_17.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...