Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Αισιόδοξα μηνύματα για την αντιμετώπιση νευροχειρουργικών παθήσεων

Νέες, ελπιδοφόρες προοπτικές για περιπτώσεις αναπηρίας, που έως χθες θεωρούνταν ανίατες, αναδεικνύονται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση ερευνητικού προγράμματος κλινικής εφαρμογής, για πρώτη φορά παγκοσμίως, στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου 'Ευαγγελισμός' Δαμιανός Σακάς, ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε δέκα ασθενείς στην Ελλάδα, η ερευνητική εφαρμογή νέου τύπου βηματοδοτών εγκεφάλου 'τρίτης γενιάς'.

Οι βηματοδότες αυτοί έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν πληροφορίες από τον εγκέφαλο και να τροποποιούν αναλόγως την ηλεκτρική διέγερση για καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα και μεγάλο αριθμό πόλων διέγερσης, κάτι που επιτρέπει πολύ πιο εξειδικευμένη και αποτελεσματική θεραπεία σε σχέση με την έως σήμερα μονοπολική διέγερση.

Όπως είπε ο κ. Σακάς, ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (F.D.A.) και ερευνητικά Κέντρα της Αμερικής, ενέκριναν τη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου 'Ο Ευαγγελισμός' και της έδωσαν τη δυνατότητα να εφαρμόσει για πρώτη φορά παγκοσμίως τη νέα τεχνολογία αιχμής αυτορυθμιζόμενης εγκεφαλικής διέγερσης πολλαπλών σημείων (πολλαπλή διέγερση έως και δεκαέξι διαφορετικών σημείων του εγκεφάλου). Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία καθιστά δυνατή την ταυτόχρονη αυτορυθμιζόμενη βηματοδότηση πολλαπλών σημείων (κόμβων) στον εγκέφαλο και δίνει αισιόδοξα μηνύματα για την αντιμετώπιση σύνθετων νευροχειρουργικών παθήσεων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 25χρονου ασθενή από το Κονγκό που έπασχε από ανίατη, εξαιρετικά περίπλοκη διαταραχή. Επί οκτώ έτη, το σώμα του λάμβανε το σχήμα 'S' και κάθε προσπάθεια κίνησης γινόταν εξαιρετικά επώδυνη με αποτέλεσμα να σωριάζεται στο έδαφος. Υστερα από ενέργειες της Εκκλησίας της Ελλάδος και την προσωπική παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο 'Ευαγγελισμός', όπου το ανίατο πρόβλημα θεραπεύθηκε πλήρως με τη νέα τεχνολογία βηματοδοτών.

Ο κ. Σακάς αναφέρθηκε επίσης και σε άλλα ερευνητικά πρωτόκολλα της κλινικής, όπως τη χρήση βλαστοκυττάρων στην αντιμετώπιση νευρολογικών παθήσεων και αναπηρίας, στα εμφυτεύσιμα συστήματα έγχυσης νευροδιαβιβαστών και στα προηγμένα προσθετικά μέλη που διαθέτουν λογισμικό και τεχνολογίες μικροσυστημάτων και τεχνητής νοημοσύνης.

Στο μεταξύ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που έχει καθιερωθεί η 3η Δεκεμβρίου, οργανώνεται εκδήλωση υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη συνεργασία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και της Διοίκησης το νοσοκομείου "Ευαγγελισμός". Στην εκδήλωση, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα μιλήσει για τον διαχρονικό ρόλο της Εκκλησίας στην υποστήριξη ατόμων με αναπηρία. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, κ. Ι. Βαρδακαστάνης, θα αναφερθεί στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και στην αναγκαιότητα εφαρμογής νέων πολιτικών στο θέμα της αναπηρίας.

Τέλος, ο καθηγητής Δαμιανός Σακάς, θα αναφερθεί στις νέες εξελίξεις και στις θεραπευτικές εφαρμογές της Νευροχειρουργικής Κλινικής για βελτίωση της λειτουργικότητας ατόμων με αναπηρία.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/11/blog-post_5280.html#ixzz16j1BxS3u

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...