Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Γυναίκες: Γιατί χρειάζονται λίγο αλκοόλ μετά τα 40


πηγή φωτό:fe-mail.gr
Ένα-δύο ποτά την ημέρα μετά τα 40 μπορεί να βοηθήσουν τις γυναίκες να φτάσουν πιο υγιείς στην τρίτη ηλικία, αποφεύγοντας καρδιοπάθεια, καρκίνο, εγκεφαλικά, κινητικά προβλήματα και φθορά της μνήμης, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες.
Αν και η μετρημένη κατανάλωση αλκοόλ, κυρίως κρασιού έχει σχετιστεί με καλύτερη καρδιολογική υγεία ιδίως στους άντρες, η γενική δράση του στην υγεία σπανίως έχει διερευνηθεί. Το κενό αυτό θέλησαν να καλύψουν δύο ερευνητικές ομάδες από το Νοσοκομείο BrighamandWomen στη Βοστώνη και το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ...

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία από μια μελέτη-ορόσημο που λέγεται Nurses’ Health Study, άρχισε το 1976 και έκτοτε παρακολουθεί την πορεία της υγείας περισσότερων από 200.000 γυναικών.
Στην πρώτη από τις νέες μελέτες, ο δρ Κι Σαν και οι συνεργάτες του από το Χάρβαρντ αξιολόγησαν την κατανάλωση αλκοόλ στη μέση ηλικία 14.000 γυναικών, οι οποίες έφτασαν στα 70 τους χρόνια.
Όπως διαπίστωσαν, οι 1.499 από αυτές έφτασαν στα 70 τους δίχως σοβαρά νοσήματα, όπως ο καρκίνος και η καρδιοπάθεια, και δίχως σωματικούς περιορισμούς ή προβλήματα μνήμης.
Αφού οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν όλους τους άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να εξηγούν την ευεξία τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που στα 40 και στα 50 τους πίνουν ένα ή δύο ποτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, έχουν κατά 28% περισσότερες πιθανότητες να γεράσουν υγιείς σε σύγκριση με όσες δεν πίνουν καθόλου.
Στη δεύτερη μελέτη αναλύθηκε ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου σε 73.450 από τις εθελόντριες της Nurses’ Health Study, οι οποίες δεν είχαν ούτε καρδιοπάθεια ούτε καρκίνο πριν από 34 χρόνια που δήλωσαν συμμετοχή σε αυτήν.
Συνολικά, 1.822 γυναίκες έπαθαν εγκεφαλικό στα χρόνια που πέρασαν - με τις γυναίκες που έπιναν λίγο αλκοόλ την ημέρα να διατρέχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν ένα.
Και οι δύο μελέτες παρουσιάσθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιάς, που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στο Σικάγο.
Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι πως ακριβώς ωφελεί το αλκοόλ την υγεία, αλλά εικάζουν ότι βοηθεί τον οργανισμό να μεταβολίζει καλύτερα τη γλυκόζη και ότι μειώνει τον κίνδυνο θρομβώσεως του αίματος.
Ρούλα Τσουλέα

http://www.tanea.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...