Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Γιατί οι διατροφές που είναι χαμηλές σε λιπαρά δεν λειτουργούν - Ανακαλύψτε όλη την αλήθεια για τη διατροφή με χαμηλά λιπαρά!

Η χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δίαιτες είναι ένας πολύ δημοφιλής τρόπος για να χάσουμε βάρος, αλλά δουλεύουν πραγματικά; Το κύριο πρόβλημα με αυτό το είδος της διατροφής είναι ότι τείνουν να αντικαταστήσουν το λίπος με υδατάνθρακες. Οι περισσότερες θερμίδες προέρχονται...
από τα τοστ, τα δημητριακά, το ψωμί, το ρύζι κ.λπ.

Το θέμα είναι ότι η απώλεια βάρους δεν είναι απλά ένα μαθηματικό ζήτημα. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι δεν είναι ο αριθμός των θερμίδων που μας κάνει να παχαίνουμε, αλλά το είδος των θερμίδων.

Όσο πιό απλούς υδατάνθρακες τρώτε, τόσο περισσότερο το σώμα σας θα είναι σε θέση να κάψει λίπος. Το σώμα χρειάζεται υδατάνθρακες φυσικά, αλλά όχι τους επεξεργασμένους. Οι απλοί υδατάνθρακες τείνουν να αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα μας. Το σώμα μας αυξάνει την παραγωγή της ινσουλίνης για να κρατήσει το σάκχαρο στο αίμα σε επιθυμητά επίπεδα. Η ινσουλίνη είναι η μόνη ορμόνη στο σώμα που μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα.

Κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών της ανθρώπινης εξέλιξης, ήταν φυσιολογικό για τους ανθρώπους να δυσκολεύονται να βρουν αρκετή τροφή. Μέχρι εκατόν πενήντα χρόνια πριν, θα είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι πεινασμένοι στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Έτσι, ήταν κοινό για τους ανθρώπους να έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, πράγμα που θα μπορούσε να αποδειχτεί επικίνδυνο. Γι 'αυτό η πλειοψηφία των ορμονών στο σώμα αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα. Φυσικά, τώρα πλέον ζούμε στην εποχή της αφθονίας, αλλά η σύγχρονη διατροφή είναι αντίθετη προς την βιολογική μας εξέλιξη.

Όταν τρώμε τροφές που οδηγούν στην έκκριση ινσουλίνης, τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

* Αυξημένη όρεξη. Η ινσουλίνη μας μας κάνει να έχουμε την τάση να τρώμε χωρίς να σκεφτόματσε το μετά.
* Η υπερβολική τροφή μετατρέπεται σε λίπος για να μας δίνει ενέργεια.
* Το λίπος που έχουμε ήδη πάρει, "κλειδώνει" και δεν μπορούμε να το κάψουμε.

Τα φαγητά μας είναι πλούσια σε θερμίδες και χαμηλά σε θρεπτική αξία. Ο υψηλός βαθμός επεξεργασίας και η προσθήκη χημικών πρόσθετων που παίρνουμε από τα τρόφιμα μας δίνει τροφές που είναι πολύ μακριά από αυτές που το σώμα μας χρειάζεται για να λειτουργήσει κανονικά. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε παντού γύρω μας: τα περιττά κιλά, η αυξημένη χοληστερόλη, ο διαβήτης, η υπέρταση, οι καρδιακές παθήσεις, η κόπωση, κλπ.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα διαιτητικά λίπη δεν είναι εχθρός σας: Η ζάχαρη και οι απλοί υδατάνθρακες είναι οι εχθροί σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τρώτε τροφές που δεν έχουν επεξεργαστεί πολύ και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Μπορείτε να φάτε ακόμα υδατάνθρακες, αλλά τα ολικής αλέσεως, όπως το ψωμί, το καστανό το ρύζι και τα φασόλια.

all-in-health.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...