Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ποιά υδατανθρακούχα τρόφιμα βοηθούν τη δίαιτά σας

Είναι κοινή η άποψη, αν και λανθασμένη, ότι οι υδατάνθρακες παχαίνουν. Άλλωστε, είναι πολλές οι δίαιτες που τους "μισούν". Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι υπάρχουν υδατάνθρακες, κυρίως αυτοί των επεξεργασμένων τροφίμων που δεν ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό και άλλοι που είναι ευεργετικοί.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι υδατάνθρακες αποτελούν μια άμεση πηγή ενέργειας αλλά και το κύριο καύσιμο του εγκεφάλου. Όταν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής με σκοπό να μειώσετε το σωματικό σας βάρος μπορείτε να καταναλώσετε τα παρακάτω τρόφιμα, τα οποία αν και περιέχουν υδατάνθρακες, βοηθούν στο σκοπό σας.


* Πλιγούρι. Το πλιγούρι είναι το χοντροαλεσμένο σιτάρι. Αποτελεί πολύ καλή πηγή σύνθετων υδατανθράκων, φυτικών ινών που επιφέρουν γρήγορο κορεσμό. Επίσης, είναι μα τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και μπορεί να αντικαταστήσει σε πολλές συνταγές το ρύζι ή τα ζυμαρικά. Μισό φλιτζάνι χοντροαλεσμένου σιταριού περιέχει 5 γραμμάρια φυτικών ινών.

* Ζυμαρικά ολικής άλεσης. Ποιος είπε πως τα μακαρόνια απαγορεύονται στη δίαιτα; Τα μακαρόνια είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Μια με δυο φορές την εβδομάδα, επιλέξτε μακαρόνια ολικής άλεσης τα οποία περιέχουν δυο με τρεις φορές περισσότερες φυτικές ίνες από ότι τα επεξεργασμένα αλλά είναι το ίδιο νόστιμα.

* Ποπ κορν. Το σπιτικό ποπ κορν είναι ένα νόστιμο και συνάμα υγιεινό σνακ. Στην πραγματικότητα, το ποπ κορν είναι μη αποφλοιωμένο καλαμπόκι. Περιέχει λίγες θερμίδες, αρκετές φυτικές ίνες, ενώ είναι ιδανικό για τα χειμωνιάτικα βράδια ‘του καναπέ’.

* Βρώμη. Η βρώμη είναι ένα είδος δημητριακού. Όπως όλα τα δημητριακά βρίσκεται στη βάση της μεσογειακής διατροφής αλλά σε σύγκριση με αυτά περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες. Η βρώμη είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες που επιφέρουν γρηγορότερα τον κορεσμό και σαφώς διευκολύνουν την καλύτερη τήρηση της δίαιτας. 100 γραμμάρια βρώμης περιέχουν 15,4 γραμμάρια φυτικών ινών. Επιπρόσθετα, περιέχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Μπορείτε να εντάξετε τη βρώμη στο πρωινό σας καθώς και να αντικαταστήσετε στις συνταγές σας το κοινό αλεύρι από αλεύρι βρώμης.

* Φρούτα και λαχανικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και νερό. Είναι τρόφιμα υψηλής θρεπτικής πυκνότητας, δηλαδή έχουν μεγάλη συγκέντρωση σε θρεπτικά συστατικά, ενώ αποδίδουν λίγες θερμίδες. Μπορούν να αποτελέσουν πολύ καλές επιλογές ως σνακ γιατί είναι νόστιμα, θρεπτικά και χορταίνουν λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες. Θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Να προτιμάτε την κατανάλωση των φρούτων και των λαχανικών με τη φλούδα τους, καθώς έτσι περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες. Για παράδειγμα, ένα αχλάδι με τη φλούδα του περιέχει διπλάσια ποσότητα φυτικών ινών από μια μπανάνα.



iatronet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...