Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ένα φορτηγό πλοίο μολύνει όσο 50 εκ. αυτοκίνητα, η τεχνολογία και η Greenpeace απούσες


Ένα φορτηγό  πλοίο μολύνει όσο 50 εκ. αυτοκίνητα, η τεχνολογία και η Greenpeace  απούσες

Είναι απίστευτο πόσο πολύ πιέζουν κυβερνήσεις και οργανώσεις τις εταιρείες αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο για να βελτιώσουν την τεχνολογία των κινητήρων ώστε να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων ενώ την ίδια ώρα τα μεγάλα φορτηγά πλοία συνεχίζουν να λειτουργούν μηχανές περασμένων δεκαετιών. Σύμφωνα με το άρθρο του Guardian, ένα από τα πολύ μεγάλα φορτηγά πλοία μολύνει το περιβάλλον όσο 50 εκατομμύρια αυτοκίνητα ή 15 μόνο από τα πολύ μεγάλα φορτηγά πλοία ρυπαίνουν το περιβάλλον όσο ο παγκόσμιος στόλος αυτοκινήτων που υπολογίζεται στα 760 εκατομμύρια περίπου...

Ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες μάχονται για να μειώσουν δραματικά τις εκπομπές ρύπων, για να ανακαλύψουν ανθεκτικότερα και ελαφρύτερα υλικά, για να χρησιμοποιήσουν υβριδικούς κινητήρες ή εξωτικές λύσεις όπως το υδρογόνο, τα πλοία που μεταφέρουν εμπορεύματα σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να λειτουργούν με τεχνολογία και μηχανές όπως τα αυτοκίνητα το 1965. Τα νούμερα από το άρθρο του Guardian αποτυπώνουν εξαιρετικά την κατάσταση και δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο τι συμβαίνει όταν κυβερνήσεις, οργανώσεις και οι λοιποί υπεύθυνοι ενδιαφέρονται οι αδιαφορούν για το περιβάλλον. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες τουλάχιστον έχουν αποδείξει με εμπορικές λύσεις τύπου Toyota Prius και Tesla ότι το παλεύουν και κάνουν κάτι.

http://www.pestaola.gr/large-cargo-ship-responsible-for-climate-change-emissions/#more-35457

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...