Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΕΚ πανηγύρισε τη νίκη στο ΟΑΚΑ με 1-0

Η ΑΕΚ πανηγύρισε τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής, επικρατώντας του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με 1-0, χάρη στο γκολ του Ισμαελ Μπλάνκο στην εκπνοή. Χωρίς πολλές φάσεις το ματς, με τον Ολυμπιακό να χάνει πέναλτι στο 57` και την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται τόσο για την απόφαση, όσο και για ανατροπή του Γκέντσογλου, δευτερόλεπτα πριν σκοράρει ο Μπλάνκο. Στους οκτώ βαθμούς από την κορυφή πλέον η Ενωση, με τον Χιμένεθ να συνεχίζει τη θετική παράδοση που έχει απέναντι στον Ερνέστο Βαλβέρδε και επί ελληνικού εδάφους. Η αναμέτρηση μπορεί να μην είχε πολλές φάσεις, αλλά αυτό δε μείωσε ούτε στο ελάχιστο τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι παίρνοντας τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά για διάστημα που δεν κράτησε περισσότερο από 20 λεπτά. Η υπεροχή του πάντως δεν μετουσιώθηκε και σε ευκαιρίες, καθώς η καλύτερη στιγμή ανήκε στην ΑΕΚ, με μια επικίνδυνη σέντρα σουτ που δοκίμασε από δεξιά και ανάγκασε τον Πάρντο να εκτιναχτεί στη γωνία του για να αποσοβήσει το γκολ.
Μιραλάς - Λεονάρντο 0-0
Στα επόμενα λεπτά, η ΑΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων ανεβάζοντας την πίεση στη μεσαία γραμμή και κερδίζοντας την κατοχή της μπάλας. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία όμως που της παρουσιάστηκε, στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Λεονάρντο δεν αντέδρασε σωστά, αποτυγχάνοντας να στείλει τη μπάλα έστω προς το τέρμα με κεφαλιά, μετά την ωραία σέντρα του Γιάχιτς.
Η σημαντικότερη στιγμή του ντέρμπι πάντως στο πρώτο ημίχρονο, ήταν για τον Ολυμπιακό, όταν ο Μιραλάς έσπασε το οφ σάιντ στο 20ό λεπτό, βγήκε απέναντι από τον Αραμπατζή, προσπάθησε να σκάψει τη μπάλα από πάνω του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο έλληνας γκολκίπερ κατάλαβε τι πήγε να συμβεί και μπλόκαρε τη μπάλα, κρατώντας την ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης.
Η κατάρα της βούλας...
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες δεν ρίσκαραν περισσότερο, ωστόσο είχαν πιο ξεκάθαρες στιγμές για να πετύχουν το γκολ. Η μερίδα του λέοντος εξ αυτών, ήταν και πάλι για τους φιλοξενούμενους, με τη φάση του 57ου λεπτού να κρίνει ουσιαστικά και το παιχνίδι. Ηταν το πέναλτι που κέρδισε ο Πάντελιτς από τον Λεονάρντο, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται έντονα για την εγκυρότητα της απόφασης και η άστοχη εκτέλεση του Ντουντού. Ο βραζιλιάνος έγινε ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού που αποτυγχάνει να σκοράρει φέτος από την άσπρη βούλα, στέλνοντας μάλιστα την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ!
Η παράδοση μίλησε
Στο 58ο λεπτό του αγώνα, ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να ρίξει στο παιχνίδι αντί του Μπερνς τον Ισμαελ Μπλάνκο και ο αργεντινός τον δικαίωσε με τον καλύτερο τρόπο, πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης στην εκπνοή, μετά την εξαιρετική ατομική προσπάθεια και πάσα του Ντιόπ, που επίσης πέρασε στο ματς σαν αλλαγή. Ο Ζορό της ΑΕΚ, με το γκολ αυτό συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να σκοράρει απέναντι στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Χιμένεθ, στις αναμετρήσεις που βρίσκει αντίπαλο τον Βαλβέρδε
http://www.sport.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...