Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η θρεπτική αξία του χυμού πορτοκαλιού


Ο χυμός πορτοκάλι είναι ο πιο αγαπημένος χυμός μικρών και μεγάλων και καταναλώνεται συχνότερα από άλλα είδη. Η προτίμηση αυτή οφείλεται τόσο στην ευχάριστη γεύση του, όσο και στο γεγονός ότι αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C.


Ειδικά το φθινόπωρο, στην εποχή που παρατηρείται ο μεγαλύτερος αριθμός ιώσεων και ασθενειών, η βιταμίνη C είναι γίνεται ακόμα πιο σημαντική, καθώς είναι γνωστό ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επιπλέον, σε πρόσφατες μελέτες, οι ευεργετικές ιδιότητες του πορτοκαλιού έχουν συσχετιστεί με μία μεγάλη ποικιλία φυτοσυστατικών, όπως οι φλαβανόνες (εσπεριδίνη και ναριρουτίνη) και διάφορες πολυφαινόλες.

Σκεφτείτε ότι ένα μόνο πορτοκάλι περιέχει περισσότερα από 170 διαφορετικά φυτοσυστατικά (φυτοχημικές ουσίες) και περισσότερα από 60 φλαβονοειδή! Συνδυάζοντας λοιπόν τα παραπάνω συστατικά με τη βιταμίνη C, το πορτοκάλι και ο χυμός του αναδεικνύονται σε πολύ καλές πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών.

http://www.markos.tv

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...