Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΠΑΖΩΜΑ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ


Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 9 η ώρα το πρωί, έγινε από άγνωστους επιχωμάτωση (κοινώς μπάζωμα) σε μέρος του υγρότοπου στις Ποταμίδες στο Πυργάκι. Το μπάζωμα έγινε στη δεξιά πλευρά του χωματόδρομου προς τη μεριά της παραλίας, σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί Natura και έχει αποτελέσει πεδίο παρατήρησης και μελέτης της Ορνιθολογικής Εταιρείας αφού συγκεντρώνει πολλά και διαφορετικά υδρόβια πουλιά.

Ευτυχώς κάτοικοι της περιοχής και ευαισθητοποιημένοι παραθεριστές αντιλήφτηκαν την καταστροφή και χάρη στην παρέμβασή τους αποτράπηκε η εκφόρτωση και άλλων φορτηγών με μπάζα –δυστυχώς δεν πρόλαβαν να εμποδίσουν το ένα που άδειασε εκεί.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε μπάζωμα στο συγκεκριμένο σημείο. Στην αρχή του καλοκαιριού ένα ακόμα φορτηγό άδειασε πάλι το φορτίο του. Αλλά και στην ευρύτερη περιοχή – Καστράκι, Μικρή Βίγλα, Αλυκό, Πυργάκι, Αγιασό- έχουμε τέτοια φαινόμενα, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις έγιναν καταγγελίες και από την Περιβαλλοντική Κίνηση. 


Είναι γεγονός ότι τα μπαζώματα στις Αλυκές, όπως αυτή του Προκόπη, και σε υγρότοπους της Νάξου έχουν πάρει εφιαλτικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, και γίνονται με την ουσιαστική συναίνεση των αρχών. Η πολιτική των τοπικών αρχών να εξυπηρετούν τα μικροσυμφέροντα των μικροϊδιοκτητών και των επιχειρηματιών χωρίς κανένα κριτήριο προστασίας της φύσης αποσκοπεί στη διατήρηση της εκλογικής τους πελατείας.
 
Η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο. Οι αρχές δηλώνουν διαρκώς αναρμόδιες με διάφορες προφάσεις (όπως π.χ. ότι δεν έχει χαραχτεί αιγιαλός κλπ), ρίχνουν η μια τις ευθύνες στην άλλη, και τελικά οι αποκαταστάσεις των περιοχών δεν γίνονται ποτέ και η καταστροφή συνεχίζεται.

Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση οι καταστροφείς ισχυρίζονται ότι έχουν πάρει άδεια από τον δήμο! Λες και η φύση και οι βιότοποι είναι τσιφλίκι του κάθε δήμου και μπορεί να τις μπαζώνει χωρίς να είναι υπόλογος σε κανένα!

Φτάνει πια! Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε ότι η φύση και το περιβάλλον είναι το πολυτιμότερο αγαθό και αναγκαία συνθήκη για τη ζωή μας, τόσο το καλύτερο για όλους μας.  

Το Δ.Σ. της
ΠΕ.ΚΙ.Ν.
 
tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...