Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Κόντρες μετά την επιστολή Καραμανλή


Πολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προκάλεσε η επιστολή Καραμανλή για την υπόθεση του Βατοπεδίου, στην οποία...
 αναφέρει ότι δεν πρόκειται για σκάνδαλο, καθώς "δεν υπήρξε βλάβη του δημοσίου", "ούτε καν σκιά υποψίας περί ποινικών ευθυνών για τα πολιτικά πρόσωπα".

ΠΑΣΟΚ

"Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για σπίλωση του κ. Καραμανλή και παραπομπή του σε ειδικό δικαστήριο, σεβόμαστε τον κ. Καραμανλή ως πρώην πρωθυπουργό", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επανέλαβε ότι η ζημία του δημοσίου από τις χαριστικές ανταλλαγές προς τη Μ. Βατοπεδίου είναι αυτονόητη.
"Ο κ. Καραμανλής υπεξέφυγε την απάντηση στην ιστορία, ξεπερνά τα 110.000.000 € η ζημιά από τις ανταλλαγές", υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Μπετενιώτης.
"Τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί για τις ανταλλαγές, που αναφέρουν όπως το καταλαβαίνει ο καθένας μας κάποια τιμή, έχουν μια εκτίμηση του ΣΟΕ, και μια εκτίμηση των ΔΟΥ. Αν αθροίσουμε τις τιμές που αναφέρονται στα συμβόλαια, στα 31 συμβόλαια, θα δούμε ότι το ποσό αγγίζει τα πάνω από εκατόν δέκα εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ποσό δεν είναι ζημία του ελληνικού δημοσίου από τα κτήματα αυτά; Τα ακίνητα αυτά είναι δημόσια περιουσία, και ανταλλάχθηκε με χιλιοστά νερού λίμνης, με τη μονή Βατοπεδίου", πρόσθεσε.
"Η προανακριτική επιτροπή και η δικαιοσύνη οφείλουν πάνω από όλα να ανοίξουν τους λογαριασμούς της μονής σε Ελλάδα και Κύπρο", επεσήμανε μιλώντας στον Real Fm o Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο κ. Καραμανλής υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών με το να λέει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο για να συμπληρώσει: "Δεν σημαίνει τίποτε για τον πρώην πρωθυπουργό ότι στον κ. Αγγέλου έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για την υπόθεση;".
Επί της διαδικασίας, τόνισε πως αποτελεί βαθιά του πίστη, ότι ο Κ. Καραμανλής έπρεπε να πάει στην προανακριτική και πως το ότι δεν το έπραξε, συνιστά υποβάθμιση εκ μέρους του της δημοκρατικής λειτουργίας.

ΝΔ

"Μπορούν να επιστρέψουν στη ΝΔ στελέχη που κατηγορήθηκαν χωρίς λόγο, εφόσον δεν προκύψουν αποδείξεις εις βάρος τους", δήλωσε ο γραμματέας Συνδικαλισμού του κόμματος Γιάννης Μανώλης, διαχωρίζοντας, όμως, τα στελέχη που έβλαψαν με τη συμπεριφορά τους το κόμμα.
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Βήμα" ανέφερε μεταξύ άλλων: "Για μια υπόθεση αυτός που πρέπει να αποδείξει ότι είναι σκάνδαλο ή όχι είναι αυτός που κατηγορεί τον άλλο κι όχι αυτός που κατηγορείται. Αυτός που κατηγορεί, λοιπόν, τον άλλον πρέπει να μας φέρει στοιχεία ότι πράγματι ζημιώθηκε από το Δημόσιο. Αν ζημιώθηκε από το Δημόσιο και αποδειχτεί αυτό, υπάρχει πρόβλημα, αν, όμως, δεν ζημιώθηκε από το Δημόσιο και δεν μπορεί να αποδειχτεί από αυτούς που σήμερα κατηγορούν ένα κομμάτι της ΝΔ, πρώην Υπουργούς,πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη. Είναι απλά τα πράγματα".
Ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στο ρ/σ Real κρατώντας ουσιαστικά αποστάσεις δήλωσε: "Δεν σχολιάζω τις θέσεις συναδέλφων μου και είναι πάρα πολύ δύσκολο σε εμένα να καταλογίσω σε ορισμένους ευθύνες και άλλους να απαλλάξω. Αυτά είναι θέματα τα οποία συζητούνται στα κομματικά όργανα και καλό είναι να μη σπεύδουμε να κάνουμε δηλώσεις ιδιαίτερα όταν αφορούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και συναδέλφους".
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει έως τώρα έκθεση για ζημία του Δημοσίου, αφήνοντας υπαινιγμούς για προσπάθεια να εμφανιστεί τέτοιο πόρισμα, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει προκύψει διακίνηση μαύρου χρήματος σε πολιτικά πρόσωπα και πως δεν υπάρχει βλάβη του Δημοσίου από υπουργό της ΝΔ.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης χαρακτήρισε την υπόθεση "στημένη σκευωρία", που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο στης επικοινωνιακής προπαγάνδας εναντίον της ΝΔ. Ειδικότερα για όσους απομακρύνθηκαν από τη ΝΔ, ο κ. Στυλιανίδης λέει ότι οι συνάδελφοι που έχουν κατηγορηθεί, έχουν κατηγορηθεί αδίκως.

ΚΚΕ

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κληθείσα να σχολιάσει την επιστολή Καραμανλή, δήλωσε ότι υπήρξε σκάνδαλο στην υπόθεση των ανταλλαγών του δημοσίου με την Μονή Βατοπεδίου και πρόσθεσε ότι ο κ. Καραμανλής πολιτεύεται με βάση τις επιλογές του. "Δεν τον ενοχοποιούμε, αλλά μιλάμε για πολιτικές ευθύνες", είπε. Και μιλήσαμε, σημείωσε, για πολιτικές ευθύνες και για υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. "Δεν είπαμε ότι πήραν χρήματα, αλλά η υπόθεση είναι ένα σκάνδαλο", πρόσθεσε.

ΛΑΟΣ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης, δήλωσε: "Ο κ. Καραμανλής "κλώτσησε" μια χρυσή ευκαιρία να έρθει στη Βουλή και να δώσει τη δική του άποψη για το Βατοπέδι. Η αποστολή της επιστολής και η μη παρουσία του στην Εξεταστική ούτως ή άλλως τον μειώνει".

Δημοκρατική Αριστερά

Πυρά κατά του πρώην πρωθυπουργού εξαπέλυσε η Δημοκρατική Αριστερά. Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Θ. Μαργαρίτης, σημειώνει: "Ο κ. Καραμανλής ούτε άκουσε, ούτε έμαθε για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Αν δεν είναι σκάνδαλο, τότε γιατί ανέλαβε την πολιτική ευθύνη; Αν δεν είναι σκάνδαλο, τότε για ποιο θέμα ζήτησε συγνώμη από τον ελληνικό λαό; Αν δεν είναι σκάνδαλο, τότε για ποιο ζήτημα σχολίασε ότι ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε το μέγεθος και το εύρος του προβλήματος; Αν δεν είναι σκάνδαλο, τότε γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί "κόπηκαν" από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ το 2009; Καυτά ερωτήματα για τα οποία ο τέως πρωθυπουργός δεν έχει δώσει καμία απάντηση".Υπόμνημα Ρουσόπουλου

Mε γραπτό υπόμνημα προς την προανακριτική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου ο πρώην υπουργός Θ. Ρουσόπουλος υποστηρίζει ότι ουδείς έχει καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία εναντίον του και σημειώνει ότι ούτε από τις εκθέσεις των ορκωτών εκτιμητών προκύπτει ζημία για το Δημόσιο


Πηγή: nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...