Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Επεισόδια στο κουρδικό Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι διαδήλωσαν εναντίον της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Ντιγιάρμπακιρ, την κυριότερη πόλη της... νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου πλειοψηφεί το κουρδικό στοιχείο, διαλύθηκαν βίαια από την αστυνομία, όπως μετέδωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές, ανάμεσά τους και βουλευτές της αντιπολίτευσης, προσπάθησαν να φθάσουν στη συνοικία Σουρ, θέατρο σφοδρών μαχών ανάμεσα σε δυνάμεις των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, όπου έχει επιβληθεί αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά εμποδίστηκαν να προχωρήσουν από οδόφραγμα της αστυνομίας.

Όταν μια ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες εναντίον τους, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση για να διαλύσουν το πλήθος, μετέδωσε ο φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν εδώ και μία εβδομάδα την μεγαλύτερη επιχείρηση των τελευταίων ετών με στόχο την εξάλειψη πυρήνων νεαρών υποστηρικτών τούυ Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), σε πολλές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου οι μειονοτικοί Κούρδοι αποτελούν την πλειονότητα του πληθυσμού.

Στη Σουρ, οι μάχες που ακολούθησαν τον αποκλεισμό της συνοικίας στοίχισαν τη ζωή σε άλλα οκτώ πρόσωπα τα οποία ανήκαν στις τάξεις των Κούρδων ανταρτών, σύμφωνα με το τουρκικό γενικό επιτελείο. Με τα νέα θύματα, ο απολογισμός της επιχείρησης σε αυτή τη συνοικία ανήλθε σε 15 νεκρούς. Τη Δευτέρα σκοτώθηκε ένας στρατιώτης και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν.

Στην Τσιζρέ, στη γειτονική επαρχία Σιρνάκ, 103 «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η εκεχειρία που διαρκούσε πάνω από δυο χρόνια κατέρρευσε το καλοκαίρι και οι αιματηρές μάχες άρχισαν εκ νέου ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις και το PKK, εξέλιξη που σηματοδότησε τον τερματισμό της ειρηνευτικής διαδικασίας που είχε αρχίσει το 2012 και είχε στόχο να τερματιστεί η σύρραξη η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους από το 1984.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Δευτέρα το PKK ότι «δηλητηρίασε την ειρήνη στη χώρα μας με τις ενέργειές της» και διεμήνυσε πως «η τρομοκρατική οργάνωση θα θαφτεί στα χαρακώματα που έσκαψε».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/12/blog-post_2312.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...