Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Η Adobe (ξανα)κλείνει κενά ασφαλείας στο Flash

Η Adobe κυκλοφόρησε άλλη μία αναβάθμιση για να κλείσει νέα κενά ασφαλείας του δημοφιλούς προγράμματός της Flash video player, εν μέσω συνεχιζόμενων και εντεινόμενων ανησυχιών ότι οι χάκερ θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν τις «τρύπες»…

για να διεισδύσουν στους υπολογιστές των χρηστών.
Η Adobe ανακοίνωσε ότι έχει γνώση για «περιορισμένες στοχευμένες επιθέσεις» εναντίον ευάλωτων εκδόσεων του Flash player, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η κυκλοφορία των νέων αναβαθμίσεων ασφαλείας, κατά την εταιρεία, «διορθώνει κρίσιμα ευάλωτα σημεία που δυνητικά θα επέτρεπαν σε ένα εισβολέα να αποκτήσει τον έλεγχο του συστήματος».
Η Adobe συστήνει στους χρήστες να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους την πιο πρόσφατη έκδοση του Flash που κλείνει συνολικά 19 κενά ασφαλείας.
Όμως διάφορες εταιρείες και διαδικτυακοί τόποι φαίνεται πως ήδη εγκαταλείπουν το Flash για λόγους ασφαλείας. Το Facebook πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει λογισμικό για την προβολή των ενσωματωμένων βίντεο που βλέπουν οι χρήστες του.
Η Apple ήδη πριν από λίγα χρόνια είχε σταματήσει τη χρήση του Flash player στα iPhone της, ενώ νωρίτερα μέσα στο 2015 η Amazon είχε σταματήσει να δέχεται διαφημιστικά βίντεο σε Flash. Αλλά και η Google φέτος μπλόκαρε τις διαφημίσεις σε Flash στα προγράμματα πλοήγησής της, μετατρέποντας το σχετικό περιεχόμενο σε διαφορετική πλατφόρμα προβολής, το HTML5.
Όλες αυτές οι αμυντικές κινήσεις αντανακλούν τον αυξανόμενο φόβο ότι οι χάκερ μπορεί να εισάγουν κακόβουλο λογισμικό στις βιντεο-διαφημίσεις. Τα κενά ασφαλείας του Flash αφορούν όλους τους χρήστες, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος στον υπολογιστή ή σε άλλη συσκευή τους (Windows, Mac OS X, Linux, Chrome OS).
Για την εγκατάσταση του ενημερωμένου Adobe Flash player οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα http://www.adobe.com/software/flash/about/.

 http://www.trelokouneli.gr/h-adobe-xana-kleinei-kena-asfaleias-sto-flash/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...