Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Πόσες θερμίδες μας «χαρίζουν» τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες;

Η ώρα των χριστουγεννιάτικων γλυκών έφτασε και οι περισσότερες νοικοκυρές έχουν μπει για τα καλά στην κουζίνα ετοιμάζοντας τις αγαπημένες λιχουδιές των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλες από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες!
Ενώ για πολλούς τα σπιτικά γλυκά είναι τα περισσότερο «αθώα» όσον αφορά στις θερμίδες και τα λιπαρά, η πραγματικότητα είναι άκρως διαφορετική μιας και ένα μόλις τεμάχιο είναι αρκετό να μας φορτώσει πολλές θερμίδες. Και ας είμαστε ειλικρινείς! Κανείς δε μπορεί να αρκεστεί στο ένα…
Πόσες θερμίδες έχουν όμως;
Οι κουραμπιέδες -που είναι πάντα παραπονεμένοι μιας και τη δόξα την κλέβουν τα μελομακάρονα- έχουν πολλές θερμίδες και λιπαρά, κυρίως κορεσμένα. Έτσι, ένας κουραμπιές 40 γρ. έχει 240 και 9,2 γρ. λιπαρά.
Τα μελομακάρονα από την άλλη είναι πιο υγιεινά, καθώς παρασκευάζονται από ελαιόλαδο και όχι με βούτυρο, πράγμα που σημαίνει πως περιέχουν σαφώς λιγότερα κορεσμένα λιπαρά. Ένα μελομακάρονο 35γρ. περιέχει 190 θερμίδες και μόλις 8 γρ. λιπαρά.
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι διαιτολόγου συνιστούν να καταναλώνουμε με μέτρο τόσο τους κουραμπιέδες όσο και τα μελομακάρονα ώστε να μην έρθουμε στο τέλος των γιορτών αντιμέτωποι με… τη ζυγαριά  μας!

http://www.trelokouneli.gr/poses-thermides-mas-charizoun-ta-melomakarona-ke-i-kourampiedes/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...