Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας με Τσεχία: Ανάκληση του πρεσβευτή μας!

Σε ανάκληση του Έλληνα πρέσβη στην Τσεχία μετά τις δηλώσεις του Τσέχου προέδρου προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η πολύ σοβαρή αυτή διπλωματική ρελάνς από τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές αποτελεί ουσιαστικά μία τελευταία κίνηση πριν την οριστική διακοπή των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.
Από την πλευρά του υπουργείο Εξωτερικών γίνεται λόγος για κλήση του Έλληνα διπλωμάτη για διαβουλεύσεις και πετούν το μπαλάκι για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών στην Τσεχία, ζητώντας διόρθωση των προκλητικών δηλώσεων. Αντιδρώντας πάντως στις εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας, την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας αρκέστηκε να δηλώσει πως «η Τσεχία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάρις και στην Ελλάδα. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο, επί του παρόντος».
Υπενθυμίζεται ότι προ δύο ημερών ο Πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν προέβη σε εμπρηστικές δηλώσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο να μπει η χώρα του στη νομισματική ένωση, τονίζοντας πως «η Τσεχική Δημοκρατία πρέπει να υιοθετήσει το ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση της Ελλάδας».
Ο Ζέμαν, «δικαιολόγησε» αυτή του τη δήλωση καθώς όπως είπε δεν θέλει οι πολίτες της Τσεχίας να πληρώνουν τα ελληνικά χρέη.
Προχώρησε περαιτέρω δηλώνοντας απογοητευμένος από τις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου λέγοντας ότι «αν και ήμασταν κοντά στο Grexit, τελικά απογοητεύτηκα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων».
Υπενθυμίζεται πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ζέμαν εξαπολύει τέτοιου είδους επίθεση εναντίον της Ελλάδας, καθώς στο παρελθόν έχει επανέλθει με ανάλογες δηλώσεις του τόσο στο Bloomberg όσο και στην εφημερίδα «Mlada fronta Dnes».
Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι σε αντίστοιχη κίνηση με ανάκληση των διπλωματικών της Αρχών από το Τελ Αβίβ είχε προβεί η Τουρκία μετά την επίθεση ισραηλινών κομάντος στο «Μαβί Μαρμαρά» στα τέλη Μαϊου του 2010.
 
 
http://www.news.gr/politikh/exoterikh-politikh/article/248989/diplomatiko-epeisodio-elladas-me-tsehia-anaklhsh.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...