Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Το Ισραήλ βομβάρδισε αρκετούς στρατιωτικούς στόχους στη Συρία

Το Ισραήλ βομβάρδισε σήμερα αρκετούς στρατιωτικούς στόχους στη Συρία ως αντίποινα για μία επίθεση με βόμβα που... είχε τοποθετηθεί στο δρόμο από την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες την Τρίτη στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο τραυματισμός των ισραηλινών στρατιωτών, ενώ περιπολούσαν στη διαχωριστική γραμμή, είναι το πρώτο επεισόδιο βίας στην περιοχή από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος στη Συρία πριν από τρία χρόνια.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι στους στόχους περιλαμβάνονται ένα αρχηγείο του συριακού στρατού, εγκαταστάσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης και πυροβολαρχίες.

Οι αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία το 1967 -κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών- και τα προσάρτησε το 1981, μία κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε διεθνώς.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Δαμασκό για το συμβάν, παρότι τμήματα της υπό συριακή κατοχή περιοχής των Υψιπέδων τελούν υπό τον έλεγχο ανταρτών, περιλαμβανομένων μαχητών που εμπνέονται από την Αλ Κάιντα κι είναι πολέμιοι του εβραϊκού κράτους.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι αντάρτες της Χεζμπολάχ του Λιβάνου που έχουν ταχθεί στο πλευρό του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν παρουσία στα Υψίπεδα.


 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6820.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...