Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Α/ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς: Μεταχειρισμένα οχήματα από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού!!

Στην επιλογή των 300-320 οχημάτων διαφόρων τύπων, από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού, προχώρησε ειδική επιτροπή του Ελληνικού Στρατού που στάλθηκε προς τούτο στις ΗΠΑ στις αρχές Μαρτίου και διάλεξε τα καλύτερα από ένα στοκ 1200 περίπου μεταχειρισμένων οχημάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την παραλαβή τους αυτών ή και περισσότερων ακόμα για κανιβαλισμό. Αυτό αποκάλυψε στους στρατιωτικούς συντάκτες ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, κατά την πρώτη συνάντηση γνωριμίας που είχε μαζί τους.
Τα οχήματα αυτά είναι μεταχειρισμένοι αρματοφορείς, βυτιοφόρα, ανατρεπόμενα, φορτηγά κ.λπ. (τύπου Μ977, Μ978, Μ985 και Μ978Ρ1) και ήδη η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει τη «δέσμευσή» τους

από την αντίστοιχη αμερικανική για ένα τετράμηνο τουλάχιστον προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες και να βγει η τελική απόφαση.
Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ σημείωσε ότι προχωρά το θέμα των Τεθωρακισμένων Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) και ΤΟΜΑ, διαφόρων τύπων και εκδόσεων του Μ-113, από τα οποία 460, όπως σημείωσε ο Αρχηγός, είναι έτοιμα να φτάσουν στην Ελλάδα εντός του 2014, στο πιο αισιόδοξο σενάριο τον προσεχή Μάϊο ή Ιούνιο, στο δε πιο απαισιόδοξο Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Υπενθυμίζουμε ότι τα 460 αυτά οχήματα είναι Μ-113Α2, Μ901 ITV, M-1059, M-577 και M-106.
Αντίθετα, ο ίδιος αναφερόμενος στο θέμα των αρμάτων M1A1 Abrams και του σχετικού ελληνικού αιτήματος που έχει υποβληθεί για την απόκτηση 90 εξ αυτών δωρεάν επίσης από τα αποθέματα του Αμερικανικού στρατού δεν ήταν το ίδιο αισιόδοξος λέγοντας ότι «η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή τη στιγμή αυτά που έχουμε νομίζω πως είναι αρκετά», για να προσθέσει ότι «από τη στιγμή που ο αντίπαλος εκσυγχρονίζεται, πρέπει να δεις και εσύ τι θα κάνεις».
 
 http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/
http://www.epiruscorner.blogspot.gr/2014/03/blog-post_28.html
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...