Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η επιστολή ενός Μεσσαρίτη καλλιτέχνη για το άγριο φονικό: "Θα μπορούσε να είναι ο πατέρας σου..."

Το απίστευτης αγριότητας έγκλημα που σημειώθηκε την Κυριακή στο Αντισκάρι έχει προκαλέσει σοκ σε όλη την Κρήτη αλλά και στην τοπική κοινωνία. Χαρακτηριστικό είναι το σημείωμα του γνωστού καλλιτέχνη Γ.Ζ. Ζερβακη, μέσα από τη οποίο δε διστάζει να κάνει ακόμα και αυτοκριτική για την ανοχή που έχουν επιδείξει οι κάτοικοι της Μεσσαρας σε κρούσματα μικρότερης έκτασης που οδήγησαν όμως στην τραγωδία της Κυριακής.

Συγκεκριμένα ο Μεσσαρίτης καλλιτέχνης αναφέρει:

«Θεατής ξανά θλιβερών γεγονότων στην περιοχή που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Εξαντλήθηκε μέσα μου κάθε υπομονή μήπως και κάτι αρχίσει ξανά να ευδοκιμεί σε αυτό τον αγιασμένο τόπο.

Πριν μέρες υπήρξα θεατής ενός γεγονότος στο κέντρο των Μοιρών μεταξύ ενός 65χρονου και ενός 25 χρόνου όπου ο ηλικιωμένος κύριος ζήτησε να προχωρήσει λίγο παρακάτω το αυτοκίνητο για να περάσει και ο 25 χρόνος θίχτηκε τόσο πολύ που λες και του είχε σκοτώσει μάνα και πατέρα βρίζοντας και παραλίγο χειροδικώντας εναντίον του 65 χρόνου !

Όλοι τριγύρω το καταδίκασαν, πότε όμως; Όταν είχε φύγει ο νεαρός. Αναρωτήθηκα γιατί εγώ δε πήρα το λόγο; Γιατί δεν του είπα : " Δε ντρέπεσαι ρε λίγο; Θα μπορούσε να είναι ο πατέρα σου, τι κακό σου είπε..;" Και εγώ δε πήρα θέση γιατί αυτός είναι λέει "τρελός" μου είπαν με τρόπο στο αυτί... !Λίγες μέρες αργότερα γίνεται στο Αντισκάρι κάτι παρόμοιο, με ηλικιακά περίπου ίδιους πρωταγωνιστές και αυτή τη φορά δυστυχώς με νεκρό!!

Ποιος ο λόγος;;; Ποιος;;;; Σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, Ένας συντοπίτης μου... Θα μπορούσε να είναι ο πατέρας μου, η ο πατέρας σου φίλε που διαβάζεις αυτό το κείμενο, η εσύ ο ίδιος... Αναρωτιέσαι, τι είναι αυτό που έχει οδηγήσει σε τόση αγριότητα; Τι είναι αυτή η νοοτροπία συντοπίτες να εκφοβίζουν και να βιαιοπραγούν σε συντοπίτες και με το έτσι θέλω να καταδυναστεύουν περιουσίες, αξίες και ιδανικά; Από που απορρέει όλο αυτό;

Και αυτός ο περιβόητος διαολεμένος νόμος της σιωπής τι περιμένει η πολιτεία να τον προσπεράσει;; Δεν είναι ικανοί να τους σοφρωνέψουν; Δεν τους ξέρουν; Τους νοιάζει ότι η Μεσσαρά αποτελεί αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα προς αποφυγή προορισμό των κατοίκων της Κρήτης;; Έχετε καταλάβει καρεκλοκένταυροι της εξουσίας και της αναμονής της εξουσίας τι γίνεται στη Μεσσαρά μου;;;

Σας νοιάζει ξανά ρωτώ; Θα περάσει και αυτό το θλιβερό γεγονός και θα ληφθούν επιτέλους μέτρα ή στο "ίδιο έργο θεατές" σε λίγες μέρες πάλι; Είμαι ο Γιώργης του Νικηφόρου Ζερβάκη από τη Μεσσαρά, έναν τόπο που έβγαλε μερακλήδες, άξιους και τιμημένους άντρες, περήφανες μανάδες. Έδωσε πολιτισμό στα χρόνια που περάσανε, φιλόξενη και αγιασμένη Μεσσαρα.

Και καταδικάζω με κάθε υστερία όλα αυτά. Αν έμπρακτα όλοι δε τα καταδικάσουμε με όλη μας τη δύναμη τέτοια γεγονότα, σε κάθε διασταύρωση θα προσευχόμαστε μήπως και!!! Συλλογιστείτε το.» 
 
http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=169619&cid=312

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...