Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Κένυα «Κάθε γυναίκα που φέρνετε στο σπίτι είναι γυναίκα σας»

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, η ψήφιση του επίμαχου νόμου από τους βουλευτές προκάλεσε την οργή των γυναικών συναδέλφων τους, με αποτέλεσμα οι τελευταίες να αποχωρήσουν από την αίθουσα του κοινοβουλίου του Ναϊρόμπι….

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με αλλαγές αργά το βράδυ της Πέμπτης και εντάσσει στο κενυατικό δίκαιο τους εθιμικούς νόμους. Αρχικά προβλεπόταν να δίνεται η δυνατότητα στις συζύγους να αντιτάσσονται σε ενδεχόμενη απόφαση του συζύγου τους να παντρευτεί πολλές γυναίκες, όμως, τελικά οι άνδρες βουλευτές "έφαγαν" αυτό το κομμάτι και οι γυναίκες δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα λόγου, αλλά θα πρέπει να το αποδεχθούν.
«Όταν παντρεύεστε μια Αφρικανίδα, πρέπει να ξέρει πως μια δεύτερη θα ακολουθήσει, μετά η τρίτη (…) έτσι είναι η Αφρική», δήλωσε στη Βουλή ένας από τους βουλευτές, ο Τζούνετ Μοχάμεντ, σύμφωνα με το ραδιοσταθμό Capital FM.
«Κάθε φορά που ένας άνδρας γυρίζει στο σπίτι με μια γυναίκα, αυτή θεωρείται η δεύτερη ή η τρίτη σύζυγος», πρόσθεσε ο πρόεδρος της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου, Σάμιουελ Σεπκόνγκα, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Nation. «Σύμφωνα με το εθιμικό δίκαιο, δεν είστε υποχρεωμένος να πείτε στη σύζυγό σας πότε επιστρέφετε στο σπίτι με μια δεύτερη ή μια τρίτη γυναίκα. Κάθε γυναίκα που φέρνετε στο σπίτι είναι γυναίκα σας», πρόσθεσε.
"Αν είστε πράγματι εσείς ο άνδρας στο σπίτι και επιλέγετε να φέρετε σ» αυτό κάποιο άλλο ή δύο ή και τρία άλλα πρόσωπα, πιστεύω πως οφείλετε να έχετε το θάρρος να παραδεχθείτε πως η γυναίκα σας και η οικογένειά σας έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν", ανέφερε από την πλευρά τους μία από τις γυναίκες βουλευτές, η Σόιπαν Τούγια, σύμφωνα με το Capital FM.
Το νομοσχέδιο πρέπει πλέον να επικυρωθεί από τον πρόεδρο της Κένυας για να τεθεί σε ισχύ. Σημειώνεται ότι η πολυγαμία αποτελεί κοινή πρακτική στην Κένυα, καθώς σε πολλές άλλες αφρικανικές χώρες.
ΠΗΓΗ: antenna.gr
http://www.trelokouneli.gr/kathe-gunaika-pou-fernete-sto-spiti-einai-gunaika-sas/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...