Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Και όμως υπάρχει καλαμάρι που λέγεται «βαμπίρ»!

Οι βιολόγοι του έδωσαν το όνομα «καλαμάρι βαμπίρ από την κόλαση». Αυτό για δύο λόγους. Εξαιτίας του παράξενου σχήματός του αλλά και λόγω του ότι ζει στα σκοτεινά βάθη της θάλασσας. Είναι από….

τις περιπτώσεις ωστόσο που λές καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Κι αυτό γιατύ σύμφωνα με νεότερες έρευνες των επιστημόνων το τρομακτικό αυτό καλαμάρι είναι από τα πλέον άκακα αφολυ δεν σκοτώνει κάν το θήραμά του και προτιμά να τρέφεται με νεκρά πλάσματα της θάλασσας.
Οι βιολόγοι όπως σημειώνει το metrogreece.gr έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα από τη μελέτη του στομάχου του. Διαπίστωσαν δηλαδή ότι το εν λόγω είδος συλλέγει οργανικά υπολείμματα που βυθίζονται κάτω από την επιφάνεια του νερού, στη βαθιά θάλασσα όπου ζει. Σε αντίθεση με τους στενούς συγγενείς του -τα χταπόδια και τα καλαμάρια, τα οποία τρώνε ζωντανό το θήραμά τους-, το «καλαμάρι βαμπίρ» χρησιμοποιεί δύο νηματώδεις ίνες που υπάρχουν στο σώμα του για να συλλάβει την τροφή του.
«Είναι ένα ζωντανό απολίθωμα το οποίο έχει και μία επιπλέον ικανότητα που δεν συναντάται σε κανένα άλλο πλάσμα: όταν απειλείται βγάζει όλα τα εσωτερικά του όργανα προς τα έξω, τρομοκρατώντας με τον τρόπο αυτό τους θηρευτές του», αναφέρει ο Bruce Robison από το Bay Aquarium στο Μοντερέι.

http://www.trelokouneli.gr/ke-omos-iparchi-kalamari-pou-legete-vampir/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...