Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Κροατία: Κατέσχεσαν την περιουσία του πρώην πρωθυπουργού

Έργα τέχνης κατάσχεσε η αστυνομία της Κροατίας από την κατοικία του πρώην πρωθυπουργού της Κροατίας Ίβο Σαναντέρ, που συνελήφθη πρόσφατα στην Αυστρία στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά.

Η έρευνα έγινε κατόπιν αιτήματος του Εθνικού Γραφείου καταπολέμησης της διαφθοράς και τα έργα τέχνης θα κρατηθούν προσωρινά, ως εγγύηση, ώστε το κράτος να μπορεί να αποζημιωθεί σε περίπτωση που δικαστεί και κριθεί ένοχος ο Σαναντέρ.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο πρώην επικεφαλής της κροατικής κυβέρνησης έχει μια συλλογή έργων τέχνης που αποτελείται από εκατό έργα ζωγραφικής και γλυπτικής των οποίων η πραγματική αξία υπερβαίνει κατά πολύ την αξία τους που δηλώθηκε επισήμως, ότι ανέρχεται σε περίπου 200.000 ευρώ.

Τα περιουσιακά στοιχεία στην Κροατία του Σαναντέρ και της οικογένειάς του μπλοκαρίστηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου, κατόπιν αιτήσεως της εισαγγελίας.

Ο Σαναντέρ, που συνελήφθη στην Αυστρία στις αρχές Δεκεμβρίου, έχει τεθεί υπό κράτηση εν αναμονή της έκδοσης του, και η κράτηση του παρατάθηκε κατά ένα μήνα. Ο Σαναντέρ αρνήθηκε την απλουστευμένη διαδικασία έκδοσης, που θα επέτρεπε στην Αυστρία να τον παραδώσει σε μερικές εβδομάδες στις κροατικές αρχές.

Η κροατική δικαιοσύνη τον κατηγορεί για δημιουργία "ένωσης για τη διάπραξη αξιόποινης πράξης" και "κατάχρηση εξουσίας".

Ο τοπικός τύπος έχει τακτικά αναφερθεί τους τελευταίους μήνες στην πιθανολογούμενη εμπλοκή του κ. Σαναντέρ σε σημαντικές υποθέσεις διαφθοράς που αποτιμώνται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας θεωρείται επίσης ύποπτος από την αυστριακή δικαιοσύνη για ξέπλυμα χρήματος, και αν ασκηθούν διώξεις, αυτό θα μπορούσε ακόμη να καθυστερήσει την έκδοσή του.

http://www.skai.gr/news/world/article/159333/kroatia-kateshesan-tin-periousia-tou-proin-prothupourgou-/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...