Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Με εντολή Πούτιν, η Ρωσική κυβέρνηση θα έχει στραφεί στο δωρεάν λογισμικό έως το 2015


Οι ρωσικές υπηρεσίες και τα ομοσπονδιακά σώματα της χώρας στρέφονται και επίσημα στη χρήση δωρεάν λογισμικού στο οποίο...
περιλαμβάνεται και το Linux, με σκοπό μάλιστα να έχουν ολοκληρώσει τη μετάβαση έως το 2015. Η επικύρωση της απόφασης πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο τον Ρώσο πρωθυπουργό, Βλάντιμιρ Πούτιν, με την υπογραφή εντολής που εγκρίθηκε στις 17 Δεκεμβρίου και επηρεάζει όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες της χώρας.

Το έγγραφο περιλαμβάνει 25 σημεία που επισημαίνουν τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση της Ρωσίας προκειμένου να εγκαταλείψει το εμπορικό λογισμικό για χάρη δωρεάν ή / και open source εναλλακτικών, όπως είναι το Linux.

Κάθε σημείο κατονομάζει τις συγκεκριμένες ενέργειες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, την υπηρεσία που είναι υπεύθυνη να τις υλοποιήσει, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και το προσδοκώμενο τελικό αποτέλεσμα.

Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η Ρωσική κυβέρνηση κινείται σταθερά προς την κατεύθυνση του δωρεάν λογισμικού τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2008 είχε δώσει εντολή στα σχολεία να χρησιμοποιούν δωρεάν λογισμικό σε όλους τους υπολογιστές τους. Μάλιστα, τα σχολεία της χώρας που θέλουν να χρησιμοποιήσουν εμπορικό λογισμικό είναι πλέον υποχρεωμένα να το πληρώσουν με δικά τους κονδύλια.

insomnia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...